Den 39-åriga kvinna med slaviskt ursprung som i slutet av januari tog en barnvagn med en sovande bebis utanför en förskola på Hisingen i Göteborg döms nu till två års fängelse för olaga frihetsberövande. Domen innefattar också två  fall av narkotikabrott.

Det var den 22 januari som föräldrarna till ett spädbarn till sin förtvivlan upptäckte att vagnen med deras bebis försvunnit när de kom ut efter att ha hämtat ett annat barn på förskolan. Dramat fick dock en förhållandevis snabb upplösning då vagnen med bebisen några timmar senare återfanns utanför en matvarubutik.

LÄS MER: Kvinna som kidnappade spädbarn i Göteborg häktad

Gärningskvinnan kunde också snabbt gripas då det fanns flera vittnen till brottet. Hon hävdade då och även under rättegången att avsikten endast varit att stjäla vagnen och inte upptäckte förrän efteråt att det låg ett barn i den.

Kvinnan är välkänd av polisen sedan tidigare som antisocial småbrottsling och har en rad domar på sig för bland annat stöldbrott, våld och hot mot tjänsteman, bedrägeri och rattfylleri. Det här är emellertid första gången hon döms till en frihetsberövande påföljd.

39-åringen döms även att betala ett skadestånd till föräldrarna på 12 000 kronor.