➤ Kränkningarna ska enligt medarbetare ha pågått under en längre tid.

I ett Facebookinlägg på tisdagen meddelar programledaren Lotta Bromé att hon lämnar SR.

Enligt SVT är det efter anklagelserna om sexuella trakasserier. SR däremot går på Bromés linje där det heter att ”programmet ska till vissa delar förnyas – och då är det bättre att man kan starta om på noll – och därför väljer jag att stiga av”.

Efter att anklagelserna mot Bromé, som då inte namngavs, dök upp sjukskrev hon sig. I samma veva inleddes en internutredning på SR – som nu är klar men inga slutsatser presenterats från.

Enligt medarbetare har Bromé ägnat sig åt diverse kränkningar, kommit med ovälkomna sexuella närmanden, utövat maktmissbruk och härskartekniker och skickat grova sex-sms.

– Hon är helt blind för sitt maktmissbruk. Hon är en bra programledare och ibland jättetrevlig, men hon är helt gränslös mot sina medarbetare. Ingen vet när nästa utbrott ska komma, när man är älskad eller hatad, eller när nästa hand ska smygas runt midjan, sa en Sveriges Radio-medarbetare som vill vara anonym tidigare till Expressen.

– Hon har gått över gränsen mot så många, det handlar inte bara om ett sexuellt beteende, utan hon har också tillåtits ha ett maktbeteende som ingen chef tagit itu med. Det är bara sorgligt, säger en Sveriges Radio-medarbetare.

I ett meddelande på SR:s intranät önskar företaget Lotta Bromé lycka till.