Tidigt på söndagsmorgonen bröts juldagsfriden i den invandrardominerade och brottstyngda stockholmsförorten Rinkeby när skottlossning utbröt. En man skadades så allvarligt att livräddande insatser måste sättas in.

Det var vid 08:30-tiden som polisen fick larm om att någon form av väpnad kriminell gänguppgörelse utspelade sig på en parkeringsplats intill ett bostadshus i området. På plats anträffade utryckande patrull en skottskadad man.

Mannen som uppges vara i 30-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus under det att livräddande insatser sattes in. Det framgår inte huruvida den skjutne är känd av polisen sedan tidigare.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Polisen har i skrivande stund ingen gripen eller misstänkt för dådet. Vittnen uppger dock att de sett flera personer lämna brottsplatsen springande. Något signalement på dessa har inte offentliggjorts.

Skådeplatsen för skottdramat spärrades av för teknisk undersökning. Tunnelbanan genomsöktes av polisen som också under några timmar stoppade tågen från att stanna vid stationen. Områdets övervakningskameror ska nu tömmas för att utröna om händelsen och gärningspersonerna fastnat på film.