Amin, som påstår sig vara 17 år, är ett av de många så kallade ”gatubarn” från Marocko som uppehåller sig illegalt i Sverige och med sin kriminalitet, sitt våld och sitt missbruk vållar stora bekymmer för polisen och de svenskar som utsätts för ”gatubarnens” framfart. Han berättar om att en inkomstkälla för de marockanska ynglingarna har blivit att sälja sex till medelålders svenska kvinnor.

Det är Sveriges Radio Studio Ett som i en kortdokumentär under vinjetten Tendens berättar om Amin från Marocko som varit på drift i inte mindre än 20 länder innan han hamnade i Sverige. Cirka 13 minuter in i inslaget berättar Amin att han och hans marockanska kompisar hittat ett nytt sätt att tjäna pengar, genom att sälja sex.

Sexhandeln försiggår på bland annat Sergels Torg i centrala Stockholm. Kunderna är medelålders svenska kvinnor begivna på unga killar. Betalning kan ske i pengar men också i form av kläder, mat och en sovplats över natten.

– Jag själv har träffat flera äldre kvinnor, mammor, änkor, skilda kvinnor, gifta också. De erbjuder pengar, tak, dusch och mat mot sex. Om man vill går man med annars är det bara att säga nej, översätter Sveriges Radios reporter Abdelaziz Maaloum på knackig svenska.

Amin förklarar också att sexhandeln tar vid på kvällen när man avslutat dagens försäljning av knark och stulna varor.