Mattias Karlsson koranen mein kampf

Två jämförbara böcker, menade SD-toppen Mattias Karlsson i ett tal.

Inrikes

Mattias Karlsson (SD) jämförde Koranen med Mein Kampf

Publicerad 9/7/2017
Annons

➤ ISLAM / NAZISM Storbritanniens legendariske premiärminister tillika Nobelpristagaren Winston Churchill har gjort det. Det nederländska Frihetspartiets ledare Geert Wilders har också gjort det. Nu sällar sig Sverigedemokraternas gruppledare i Riksdagen, Mattias Karlsson, till de som jämställer islam med nazism.

På ett event i lördags i Göteborgs konserthus inför det stundande kyrkovalet höll Mattias Karlsson tal om vikten av att Sverigevänner får inflytande över Svenska kyrkan. En av de problem som Karlsson tog upp med Svenska kyrkan är att den blivit ”en kraft för islamisering av Sverige”.

Kritiken mot Antje Jackelén blev hård efter att hon som nytillträdd ärkebiskop vägrade hålla Jesus som en större profet för kristna än Muhammed. Hon antog dessutom den muslimska trosbekännelsens ”Allahu akbar” som sitt valspråk.

Mattias Karlsson kritiserade i sitt tal hur präster i Svenska kyrkan bjudit in muslimska imamer att läsa högt ur Koranen i kyrkorna. Något motsvarande – att kristna präster getts tillträde till moskéer för att läsa Bibel-texter förkommer inte.

Karlsson kallade högläsning ur Koranen i svenska kyrkor för ”absurt, avskyvärt och vämjeligt”.

– Att läsa högt ur Koranen i en kristen kyrka, när det i Koranen står att kristna ska dödas, är som att läsa högt ur Mein Kampf i en synagoga, dundrade Karlsson inför de församlade åhörarna.

Till media motiverar Karlsson sin jämförelse med att det finns hatiskt våldsuppviglande suror i Koranen som uppmanar rättrogna muslimer att ”döda, halshugga, korsfästa, tillfångata och förslava” icke-muslimer.

Karlsson påminde också om det folkmord och den fördrivning av kristna som pågår i den islam-dominerade delen av världen – brott som Svenska kyrkan tiger och vänder ryggen till för att inte förarga muslimer i Sverige och försvåra det interreligiösa projekt man driver som en del sitt vänsterliberalt politiska ställningstagande för fortsatt och ökad asylinvandring till Sverige från den muslimska världen.

Karlsson klargjorde dock att det finns muslimer som inte ställer sig bakom dessa hatbudskap i Koranen eller de våldshandlingar som de legitimerar. Men en bok som innehåller sådana hatbudskap och våldsuppviglande uppmaningar är problematisk, även om man väljer att inte läsa just dessa.

Karlsson klargjorde lika tydligt att Sverigedemokratiskt inflytande över Svenska kyrkan var en garant för att kyrkans pengar inte används för att ”propagera för en massinvandring som innebär att flyktingar som är mest utsatta i världen inte får hjälp för att vi inte har råd med det, för en massinvandring som urholkar vår välfärd så att de svagaste, sjukaste får ta smällen, en massinvandring som innebär att samhället slits isär, blir kallare och mer splittrat, segregerat”.

Det finns också en annan mer direkt koppling mellan Koranen och Mein Kampf. I delar av den muslimska världen är Mein Kampf den näst mest sålda boken efter Koranen och Adolf Hitler den näst mest hyllade profeten efter Muhammed.

Sverigedemokraterna storsatsar på årets kyrkoval och ställer upp med över ettusen kandidater, vilket är nästan en tiodubbling jämfört med det förra kyrkovalet.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1019”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons