En migrant från Eritrea åtalas för grov våldtäkt mot barn. Detta efter att modern till en treårig flicka besökt vårdcentral där man konstaterat att flickan smittats av en könssjukdom. Den kunde härledas till den eritreanske mannen som har samma sjukdom. 

Mannen som åtalas i Attunda tingsrätt är 32 år gammal och bosatt i Sundbybergs kommun i norra Storstockholm. Enligt Skatteverket är han medborgare i Eritrea och folkbokfördes i Sverige 2010-02-26.

Smittade flickan med könssjukdom

Han misstänks i januari eller februari i år ha våldtagit den treåriga flickan i en bostad i Sollentuna i norra Storstockholm. Det framgår av polisutredningen att modern upptäckte att flickan hade fått vad hon misstänkte var en könssjukdom.

Vid besök hos Turebergs vårdcentral bedömde en läkare att så var fallet och larmade polisen. Vid en provtagning visade det sig sedan att att den åtalade migranten var smittad av samma bakteriestam som flickan.

Behöver arabisk tolk efter tio år

I polisförhör behöver migranten arabisk tolk – detta trots att han har befunnit sig i Sverige sedan åtminstone år 2010. Han förnekar brott.

LÄS ÄVEN: Hovrätten räddar kvar afghansk pedofil som våldtog 11-årig flicka

authorimage