Samhällsnytt kan avslöja fler detaljer i fallet med den svenska kvinnan som utsatts för brutalt våld av sin irakiske pojkvän. Gärningsmannen dömdes till fängelse men kan inte utvisas. När gammelmedia uppmärksammar fallet struntar de fullständigt i detaljen att mannen är nyanländ och väljer istället att använda hennes berättelse för att gå till angrepp mot ”svenska mäns våld mot kvinnor”.

Det var på torsdagen som vänsterliberala Dagens Nyheter publicerade en artikel om den 25-åriga kvinnan ”Josefin” (fingerat namn) som misshandlats i sitt förhållande. DN har inte någonstans belyst det faktum att den gärningsman som har trasat sönder hela kvinnans kropp är en nyanländ irakisk migrant.

Istället fokuserar tidningen på ett generellt ”kvinnohat i vårt samhälle” och klargör vidare att de visar bilder på skadorna för att göra det ”möjligt att förstå våldets omfattning och grymhet”.

Samhällsnytt kan idag berätta att gärningsmannen som utsatt Josefin för tortyren är 35-årige Omar Abumghaiseeb från Iraks huvudstad Bagdad. Omar uppgav till svenska myndigheter att han invandrade från Syrien och folkbokfördes 2009-09-08.

Var platschef på Bert Karlssons asylboende

Sedan 2015-08-03 är Omar medborgare i Sverige och har sedan han anlände till Sverige arbetat inom hemtjänsten och Migrationsverket. Det framgår även att han varit platschef vid en flyktinganläggning tillhörande Bert Karlssons asylimperium.

LÄS ÄVEN: Exklusiv intervju: Bert Karlsson frågas ut om sitt asylimperium

Fallet uppmärksammades den 12 september när Josefin anlände till Södersjukhuset i Stockholm med mängder av synliga skador i ansiktet, i ett öga, på armarna, ryggen, benen, brösten och avslitet hår. Josefin förklarade att skadorna uppkommit i samband med att hon ”ramlat i en trappa då hon burit lådor med tunga verktyg”.

Den förklaringen var ingenting som vårdpersonalen trodde på och de larmade istället efter polis. När patrullen anlände till sjukhuset fanns även Josefins pojkvän Omar på plats och även han stod fast vid att hon slagit sig med en verktygslåda. Poliserna tyckte inte att förklaringen gick ihop och misstänkte istället Omar som hade fullt med rivmärken och skador på händerna.

Beordrades att skylla på ”verktygslåda”

En undersköterska vid kirurgbemanningen på Södersjukhuset som var i kontakt med Josefin fick i samband med vården veta fler detaljer om hennes skador. Josefin berättade för sköterskan att det var hennes pojkvän Omar som hade beordrat henne att säga att ”hon ramlat och fått verktygslådan på sig”.

Det visade sig att slagen mot Josefins kropp inte var något nytt utan hade pågått systematiskt under en längre tid. Innan paret åkte till sjukhuset hade Omar utsatt Josefin för misshandeln under en hel helg där han bland annat tryckt in en sko i hennes mun medan slagit henne.

Omar: ”Hon har slagit sig själv”

I polisförhören sitter Omar mestadels tyst eller svarar inga kommentarer. Han har en tolk som översätter på engelska och försvarar sig bland annat med att Josefin ”blivit påverkad av muslimska pilgrimer”. Därefter har hon börjat skada sig själv genom slå med sladdar och skärp.

Vidare hävdar Omar att Josefin har ett intresse för terroristorganisationen Islamiska staten och inspireras av deras videoklipp på internet.

Senare i polisförhören erkänner Omar att han har slagit Josefin med tillhyggen däribland ett aluminiumrör men några fler aggressiva händelser vill han inte kännas vid.


Irakiern skulle elda upp Josefin

Josefin uppger även för polisen att Omar planerade att elda upp henne genom att hälla bensin på hennes kropp. Vidare var hon tvungen att låta Omar veta på vilken plats hon skulle dö på.

Varning för starka bilder

Nedan följer ett axplock av bilder över de dokumenterade skadorna på Josefins kropp.

Omar skrek på ett ”sinnessjukt vis”

Det framgår av polisutredningen att Omar under flera årstid har misshandlat Josefin. År 2017 kallades polisen till deras hem i Älta söder om Stockholm efter att grannar vittnat om ett lägenhetsbråk med smällar, en gråtande kvinna och en man som skrikit på ”ett sinnessjukt vis”.

När en förundersökning inleddes ändrade sig Josefin och ifrågasatte varför polisen skrivit misshandel när paret bara hade varit högljudda och skrikit på varandra. Sedan ville Josefin dra tillbaka polisanmälan eftersom att hon och Omar hade pratat ut och informerade polisen ”att allt är bra nu”.

Irakiern kan inte utvisas

I tisdags förra veckan dömdes Omar i Nacka tingsrätt till fängelse i åtta år för ett fall av synnerligen grov misshandel, fyra fall av grov misshandel, misshandel och grovt olaga hot.

Migranten som sedan tidigare förekommer i belastningsregistret för rattfylla slipper däremot utvisning eftersom han sedan fyra år tillbaka är svensk medborgare.

Omar ska även betala Josefin 218 250 kronor i skadestånd för kränkning, sveda och värk. Hela domen kan laddas ned och läsas på följande länk: Nacka TR B 6192-19 Dom 2019-12-03

Aftonbladet: ”Svenska män, sluta slå kvinnorna ni lever med”

Efter att Dagens Nyheter hade publicerat intervjun med Josefin skrev journalisten Frida Boisen, känd för SD-fientliga krönikor och trakasserier i TV3-programmet Trolljägarna tillsammans med Robert Aschberg, en krönika i Aftonbladet.

Men istället skrev hon om ”svenska män” som misshandlar sina partners.

I sin krönika fokuserar Boisen inte bara på Josefins fall utan nämner även 17-åriga Wilma som nyligen bekräftades död. Det är dock allmänt känt att hennes utländske pojkvän har häktats misstänkts för brottet.

Trots dessa detaljer i båda fallen skriver Boisen inte ett ord att gärningsmännen är nyanlända migranter från Mellanöstern utan menar istället att det handlar om ”svenska män” som våldför sig på kvinnor:

”Kvinnans kropp på rättegångsbilderna är gul och blå. Inte för att hon är insvept i svenska flaggan, utan för att hon i åratal har misshandlats svårt av sin sambo. Det räcker nu, Sverige. Det räcker nu, svenska män. Sluta misshandla dem ni lever med, ska ta hand om, säger att ni älskar.”

LÄS ÄVEN: Ahmad misshandlade flickvännen – fimpade cigaretter i hennes ansikte