En polis blev påkörd i samband med ett ingripande i Luleå, under lördagskvällen. I samband med påkörningen skjöts föraren av bilen med ett skott.

Händelsen inleddes som ett misstänkt trafikbrott med påföljande biljakt genom centrala Luleå. Av polisens händelsenotis framgår att en patrull påbörjade jakten vid 21.20 under lördagskvällen.

I samband med förföljandet blir en polis påkörd av den misstänkte. Vid påkörningen avfyrar polisen ett skott som träffar föraren av bilen. Om det var den påkörde polisen eller en kollega som avlossade skottet framgår inte av rapporteringen.

LÄS ÄVEN: Gärningsman besköt buss med 15 passagerare i Luleå

Misstänks för flera brott

– Jag kan bekräfta att en person är träffad av skott som avlossats av polisen. Ett skott avlossades i samband med att polismannen blir påkörd av ett fordon, säger polisens vakthavande befäl David Levy, i Aftonbladet.

Den skjutne misstänks nu för en rad brott; grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grovt drograttfylleri samt försök till grovt våld mot tjänsteman. I och med att polisen avlossat verkanseld har ärendet lämnats över till polisens avdelning för särskilda utredningar.