➤ Vid 18:40-tiden på tisdagskvällen påträffades en kvinna i 60-årsåldern död i anslutning till ett motionsspår i Ulricehamn. Kvinnan ska ha bragts om livet. Polisen avråder nu Ulricehamnsborna från att jogga.

Det var när kvinnan inte som förväntat återvänt hem från joggingrundan vid Lassalyckan/Mulleberget vid mellan 16:00 och 17:00 som anhöriga blev oroliga och kontaktade polisen. De gav sig också själva ut för att leta efter kvinnan.

Polisen påträffade först kvinnans bil och en bit därifrån hennes glasögon. Efter en kort stunds ytterligare sökande med hund fann man kvinnans kropp i ett skogsparti intill motionsslingan.

Polisen har inte lämnat ut några detaljer men säger att ”omständigheter kring fyndplatsen gör att vi misstänker att hon kan ha blivit utsatt för brott”.

Polisen säger också att man inte vet vad den eventuella gärningsmannen är kapabel till och enheten för grova brott avråder därför kvinnor från att jogga ensamma.

Det finns i skrivande stund ingen misstänkt eller gripen person. Inget motiv till det eventuella brottet uppges, annat än att polisen utreder om det kan finnas en koppling till kvinnans arbete som chef inom Ulricehamns kommun. Men det är bara ett av flera spår som polisen följer.