Efter att ha deltagit på den omtalade Palestina-konferensen i Malmö tidigare i år, vars ordförande Amin Abu Rashid ska ha kopplingar till terrorgruppen Hamas, sparkades Mohammad Mohammad ut ur Moderaterna och hittade direkt sin nya politiska hemvist i Miljöpartiet. I en intervju säger han att frågan om de palestinska områdena är viktigast för honom medan annat som skatter är ointressant.

Mohammad var aktiv inom Moderaterna i Malmö i 30 år men har nu alltså gått över till den andra sidan. Konferensen han deltog i var samma som den socialdemokratiska riksdagsledamoten Jamal El-Haj befann sig på.

LÄS ÄVEN: Jamal El-Hajs yngste son berättar för Samnytt: ”Jag är gift”

I en intervju med tidningen ETC beskriver han konferensen som ”en folkfest” och att ”det var som en festival”. Han säger sig också ha varit omedveten om Rashids kopplingar till Hamas.

Ett par dagar efter konferensen i somras uppmanades han att lämna sina politiska uppdrag för Moderaterna, vilket han också gjorde.

”Skatter hit och dit”

Skälet till bytet till just Miljöpartiet är frågan om de palestinska områdena.

– Allt annat, skatter hit och dit, det är bara en krona hit och en krona dit. Det finns kanske andra frågor som folk prioriterar men för mig är det Palestina-frågan jag bryr mig om, säger han till ETC.

Ytterligare ett skäl till att det blev en fortsatt karriär inom Miljöpartiet ska vara att han ”vet hur politiken fungerar” och att han inte vill kasta bort 30 års erfarenhet. Men han ville inte till någon av partierna på högersidan, i synnerhet inte nu då ”de har blivit helt beroende av SD”.

MP ett mittenparti

Han säger sig också uppfatta Miljöpartiet som ett mittenparti – dessutom är MP:s ordförande i Malmö, Bassem Nasr, en god vän till honom. Hos Miljöpartiet ska ingen ha haft några problem med närvaron på konferensen.

Samtidigt kritiserar han kritiken mot Jamal El-Haj och menar att det är ”SD-propaganda”.

LÄS ÄVEN: Se Anderssons gråt-teater i riksdagen: ”Anklagar du Jamal Hamas för att vara terrorromantiker?”