Tidigare i veckan fritogs den gängkriminelle 19-åringen Abdirizak Osman från sin slutna ungdomsvård i samband med att han släppts ut på en bevakad permission. Mannen dömdes till tre års ungdomsvård efter att ha skjutit huvudet av en man på pizzeria i Rinkeby norr om Stockholm. Samhällsnytt kan i motsats till gammelmedia visa vem den farliga brottslingen är.

Det var på tisdagen som 19-åringen tilläts permission vid Hede Fashion Outlet i Kungsbacka cirka tre mil utanför Göteborg. Men permissionen gick inte som planerat för Kriminalvården när en taxibil dök upp och två svartklädda män i 17- till 20-årsåldern fritog honom, rapporterar bland annat Aftonbladet.

Polisen: ”Stort våldkapital”

Polisen berättar för Aftonbladet att 19-åringen har stort våldskapital och därför är farlig för allmänheten. Men den vänsterliberala boulevardtabloiden väljer att undanhålla läsarna den gängkriminelle brottslingens identitet.

Avrättades med flera skott bland matgäster

Samhällsnytt kan berätta att 19-åringen vars namn är Abdrizak Abdimalek Osman är folkbokförd i Rinkeby och dömdes i november år 2018 för att den 8 januari samma år ha stegat in på pizzerian på torget i Rinkeby och inför övriga matgäster skjutit ihjäl en 25-åring med flera skott i huvudet och halsen.

LÄS ÄVEN: Gangsteravrättade man på pizzeria – döms till tre års vård

Nedan syns brottsoffret äta bland andra matgäster i lokalen för att strax efteråt avrättas inför alla.Straffet blev tre års ungdomsvård

För den kallblodiga avrättningen dömdes Abdirizak som var 16 år vid brottstillfället att avtjäna sluten ungdomsvård i tre år. Vid sidan om mordet och grovt vapenbrott i Rinkeby är han även dömd för narkotikabrott och försök till grov stöld.

Gängmedlemmar har afrikansk bakgrund

Mordet var ett led i den blodiga konflikten mellan Rinkebygängen Shottaz och Dödspatrullen (DP) i området och vedergällning för ett annat mord en vecka tidigare.

Gängen ligger sedan flera år tillbaka i blodigt krig rörande narkotikamarknaden i västra Stockholm och osämja efter grova rån mot växlingskontor. Förutom avrättningar mellan gängen har det även skett förnedringar där gängmedlemmar har urinerat på fienden vilket filmats.

Båda gängen består till synes av andra generationens invandrare från Afrika och särskilt Somalia. Nedan syns Abdirizak hålla pistol i i byxlinningen.

Gammelmedia pixlar mördaren 

När gammelmedia uppmärksammar att brottslingen har rymt väljer aktörerna att pixla de bilder som kan identifiera honom. Detta trots att han enligt polisen har ett stort våldskapital är på rymmen och för allmänhetens trygghet behöver hittas snarast möjligt.

Nedan följer samma bild hos Samhällsnytt.

LÄS ÄVEN: Polisen jagar utvisningsdömd psykrymling: ”Knivhugger vem som helst”

Uppdatering: Kriminalvården har efter att vi publicerat artikeln hört av sig och haft synpunkter på att vi använder myndighetens namn i samband med fritagningen. Man friskriver sig från ansvar för det inträffade då institutioner för sluten ungdomsvård formellt inte lyder under kriminalvården utan är fristående från denna och administreras av något som kallas Statens institutionsstyrelse.

authorimage