I samband med skottlossningen i Nacka i förra helgen träffades två män av misstag. En av dessa uppges ha träffats i ögat och ska ha förlorat synen.

Det var vid 21-tiden på söndagskvällen den 8 september det sköts i Alphyddan vid Sickla. På en presskonferens på måndagen därpå konstaterade polisen att två personer som inte har med saken att göra träffats. Skjutningen ska enligt polisen ha en tydlig koppling till mordet på en 18-årig kvinna i Råcksta veckan dessförinnan på så sätt att det varit samma person som varit det tilltänkta målet.

LÄS ÄVEN: 18-årig kvinna död i skottlossning i Stockholm

Det eskalerande våldet ska vara ett direkt resultat av en upptrappning i konflikten mellan olika gäng i Stockholmsområdet som sysslar med narkotikahandel.

– Konfliktläget i de kriminella kretsarna är hög, tillgången på skjutvapen stor och man har också stor tillgång till automatvapen. Vi ser också att allmänheten drabbas när man skjuter i det offentliga rummet. Vi har den största respekten och förståelsen för den oro det ger i samhället när det så sker, säger Stockholms regionpolischef Ulf Johansson.

LÄS ÄVEN: Kvinna som passerade då bomb briserade har fått allvarliga ansiktsskador: ”Hela kroppen var täckt med blod”

https://twitter.com/allsangsmamma/status/1173477505807896576

I en tweet på måndagsmorgonen uppger använderen Eleonor att en av offren är en vän till hennes son som ska ha träffats i ögat och nu har förlorat synen.

LÄS ÄVEN: Kvinna med barn på armen ihjälskjuten på öppen gata i Malmö