Nadim 39

Foto: TikTok/Polisen

Utrikes

Nadim Ghazale gråter ut om gängvåldet: ”Nationell kris – känslor hjälper inte”

Publicerad 6/12/2023
Annons

Den SD-hatande invandrarpolisen Nadim Ghazale har gett sig in i debatten efter helgens masskjutning i södra Stockholm där två personer sköts ihjäl och ytterligare två personer skadades. Ghazale, som länge förespråkat slappare straff för att lösa gängvåldet, är uppgiven och konstaterar att ”ord eller känslor hjälper inte”. Men några konkreta förslag uteblir från influencerpolisen.

Det var tidigt på lördagskvällen som ett gängkrig blossade upp i Farsta centrum. Minst 21 skott avlossades på platsen vilket resulterade i att en 15-årig pojke och en 45-årig dog och ytterligare två personer skadades. Sammanlagt har sju personer skjutits under helgen.

LÄS ÄVEN: SD-hatande polis förespråkar slappare straff

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) kommenterade masskjutningen och kallar det växande gängvåldet för ”inhemsk terrorism”.

– Polisen har hittat 21 tomhylsor, det är alltså 21 skott som har gått av. Det skulle potentiellt ha kunnat gå ännu värre. Jag har talat om det här som inhemsk terrorism, säger ministern till SVT.

Nadim Ghazale, känd för bland annat sitt starka hat mot Sverigedemokraterna, har publicerat ett inlägg på Instagram där han poserar i polisuniform och förmedlar budskapet att vi nu befinner oss i en ”nationell kris”. Vidare framförde influcerpolisen att ”ord eller känsor inte hjälper” och att vi måste agera. Men hur vi ska agera och några konkreta förslag på lösningar uteblev.

LÄS ÄVEN:Nadim Ghazale har SD-hatisk tavla i polishuset – polischefen vägrar svara

”Det är nationell kris. Ord eller känslor hjälper inte. Det enda som måste till är att agera. Vi måste handla det som den kris den är”.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nadim Ghazale (@nadim.ghazale)

Slappare straff

Senast förra månaden författade influencerpolisen Nadim Ghazale en ledartext i Borås tidning i vilken han slog fast att strängare straff inte fungerar om man vill råda bot på gängvåldet i landet.

Ghazales lösning är en upprepning på hur debatten låtit under åtskilliga decennier – förebyggande åtgärder, ”både med fokus och pengar”.

Den som benhårt tror på att allt löser sig om vi låser in alla kriminella har antingen legat under en sten de senaste åren eller är fullkomligt fast vid sina ideologiska skygglappar.

LÄS ÄVEN: Nadim Ghazale skapar lobbygrupp – vill ha fler invandrare som polischefer

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
816Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons