På tisdagen meddelade den nederländska regeringen att man stoppar alla pengar till den skandalomsusade organisationen som av flera länder anklagats för antisemitism och kopplingar till Muslimska brödraskapet.

Det var Sigrid Kaag, minister för utrikeshandel och utvecklingssamarbete, som tidigare i dag kungjorde den nederländska regeringens beslut att stoppa alla utbetalningar till Islamic Relief.

LÄS ÄVEN: Proteststorm när Svenska kyrkan förnekar kopplingar till Muslimska brödraskapet

Islamic Relief hade ansökt om att få ta del av de 37 miljoner euro som Kaag från och med januari ska distribuera bland fyra organisationer. Men efter uppgifter om kopplingar till Muslimska brödraskapet blir det inga pengar.

LÄS ÄVEN: EU betalar ut miljontals euro till Muslimska brödraskapet: ”Skandal”

Enligt Kaag fick hon för första gången vetskap om organisationens kopplingar till Muslimska brödraskapet i december. Hon inhämtade då information från organisationens donatorer och baserat på denna information tog hon beslutet att stoppa några statliga pengar till Islamic Relief.

Svenska pengar fortsätter flöda

Medan Islamic Relief stöter på motstånd i bland annat USA, Tyskland och Nederländerna fortsätter svenska pengar att flöda in i organisationen via Sida.

LÄS ÄVEN: Kyrka ger integrationspris till grupp kopplad till Muslimska brödraskapet

Senast i augusti 2020 bekräftade Sida detta och försvarade utbetalningarna. Samma månad frågade Björn Söder (SD) regeringen om den svenska statens stöd. Enligt uppgifterna i Söders fråga får Islamic Relief årligen ett grundanslag på 100 miljoner kronor av den svenska staten.