Tidöpartierna kommer att återinföra tjänstemannaansvaret. Denna punkt i Tidöavtalet upprepades av statsminister Ulf Kristersson när han presenterade sin regering på tisdagen.

För att undvika att vänsteraktivister tillika tjänstemän inom svenska myndigheter ska agera felaktigt kommer den nya regeringen tillsammans med SD att återinföra tjänstemannaansvaret.

Med ett tjänstemannaansvar vill man få ordning på de svenska myndigheterna. Detta innebär att tjänstemän som gör fel kommer behöva stå till svars för sina handlingar.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Ny regering måste rensa upp bland myndighetschefer”

Vill få ordning på myndighetssverige

SD betonar detta på sitt officiella Twitter-konto och poängterar att det inte ska bli fler skandaler likt IT-skandalen vid Transportstyrelsen 2017, då känslig och hemlig information läckte till och hanterades av främmande makt.

Information om bland annat hemliga agenter, svenska körkortsregistret och hela försvarets fordonsregister fanns tillgängligt för personal – som inte var säkerhetsprövad – utanför Sverige.

Flera socialdemokratiska dåvarande ministrar och tjänstemän vid Transportstyrelsen avgick efter läckan och mörkläggningen av hela skandalen. I dag åtnjuter de emellertid andra tunga positioner.

LÄS ÄVEN: Emma Lennartsson tillbaka i S-värmen efter skandalen på Transportstyrelsen