Bara fyra procent av av väljarna har ganska eller mycket stort förtroende för Centerpartiets nye partiledare Muharrem Demirok. Det framgår av en mätning som Demoskop gjort på uppdrag av Aftonbladet.

Resultatet är det sämsta för någon partiledare sedan opinionsinstitutet började med sina förtroendemätningar. 50 procent uppger att de har ganska eller mycket litet förtroende för den nye C-ledaren, medan drygt en fjärdedel inte vet vad de tycker om honom.

KLART: Muharrem Demirok ny partiledare för Centerpartiet

I samma mätning får Annie Lööf de högsta förtroendesiffrorna på mer än fyra års tid, trots att hon inte längre leder Centerpartiet. Hela 37 procent uppger att de har ganska eller mycket stort förtroende för henne.

Ras för C

Det låga förtroendet för Muharrem Demirok sammanfaller med att stödet för partiet rasar till det sämsta sedan 2015. I en färsk Demoskopmätning uppger endast 5,5 procent av väljarna att de tänker rösta på partiet.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Nye C-ledarens kusin ingår i Erdogans inre krets

Resultatet är ändå bättre än för Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, där de två första ligger under riksdagsspärren i opinionen.

Störst stöd har Socialdemokraterna, som mer än var tredje väljare nu sympatiserar med.

LÄS ÄVEN: Så mycket förtroende har svenskarna för partiledarna