Nyligen rapporterade Samhällsnytt om hur en katt blivit torterad av cigaretter. Nu uppmärksammas ett nytt fall där en igelkott spetsats på en pinne. ”Hur kan man förnedra ett oskyldigt djur på detta sätt? DIN JÄVEL!!!”, skriver en kvinna som uppmärksammat övergreppet.

Tidigare idag skrev Samhällsnytt om den kattunge som påträffades torterad med brännskador i det invandrardominerade och så kallade utsatta området Angered i Göteborg. Enligt veterinären var det troligt att någon har använt en tänd cigarett på kattens kropp.

Nu sprids bilder på ett annat djurövergrepp. Det är bilder från Tallboda, Linköping, på en igelkott som ska ha hittats spetsad genom munnen och vad som verkar vara ner i marken.

I maj månad rapporterade Samhällsnytt om hur det kommunala bostadsbolaget Mönsterås bostäder tagit fram och spridit ett flygblad om ökande problem med sparkar på både katter och igelkottar. Flygbladet skrevs på svenska – och arabiska.

– Vi har ju så många arabisk-talande personer som har svårt att förstå svenska språket och som bor hos oss, förklarar bostadsbolagets kommunikatör Linn för Samhällsnytt när vi ringde upp henne.

LÄS ÄVEN: Mönsterås försöker stoppa djurplågeri – med flygblad på arabiska

I inlägget skriver kvinnan som la ut bilderna att hon gärna hämnas på förövaren om hon bara visste vem det var:

Skulle jag få reda på vem som gjort detta så är jag inte nådig! Jag skakar gärna galler bara jag får hämnas djuren!?
JAG HATAR DIG SOM GJORT DETTA!

Reaktionerna på hennes inlägg går i samma banor: