En polisman har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt koppleri. Mannen misstänkt för att med sin fru ha drivit en massagebordell i centrala Stockholm. 

Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat hur polisen genomför ”insats torsk” på flera håll i huvudstaden där bland annat tv-kändisen och före detta proffsboxaren Paolo Roberto har gripits vid en razzia.

LÄS ÄVEN: SVT-chef sparkas efter försök att köpa minderårig oskuld på skum dating-sajt

På torsdagen häktades ett gift par folkbokförda i Handen i södra Storstockholm misstänkta för grovt koppleri efter att polisen slagit till mot en misstänkt massagebordell på Tulegatan 26 i centrala Stockholm. Mannen i förhållandet är 37 år gammal och enligt uppgifter i media verksam som polis i yttre tjänst. Han förnekar brott.

”Betydande vinning”

Christian Frödén är gruppchef vid polisens människohandelssektion och han berättar för Aftonbladet att paret har gjort ”en betydande vinning på andra människor”. Brottsligheten har enligt chefsåklagare Per Nichols pågått från första juni förra året och fram till gripandet den 17 maj i år.

Kuggades sex gånger

På torsdagen meddelade Aftonbladet att polismannen kuggades i antagningstesterna till polisutbildningen vid hela sex tillfällen. Vid ett av dessa anmälde han Polishögskolan till Diskrmineringsombudsmannen (DO).

LÄS ÄVEN: Polisutbildningen attraherar färre – 4 av 10 platser tomma

authorimage