På onsdagskvällen larmades polis till ett bostadsområde i Karlskrona. Där besköts de med nyårsraketer vilket slutade med att en av poliserna fick föras till sjukhus.

Det var vid kl 21.30 polisen åkte till Kungsmarken där ett antal personer ägnade sig åt att beskjuta fastigheter. Enligt Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen, var det stökigt på platsen och de fick stanna kvar en bra stund för att få kontroll på situationen.

Två män i 18-årsåldern greps och är nu anhållna misstänka för blåljussabotage. Den skadade polisens skador bedömdes initialt som allvarliga men inte livshotande och har sedermera kunnat skrivas ut från sjukhuset.

– Vi fick retirera och kalla på förstärkning från Kalmar och Kristianstad, säger Lefèvre till SR P4 Blekinge.

Ytterligare en polis ska ha träffats av en raket och fått lättare skador.

Raket i ansiktet

På onsdagskvällen fick också en kvinna i Öxnehaga i Jönköpings kommun en raket skjuten mot sig som träffade ansiktet.

– Raketer ska ju riktas uppåt och ingen annanstans, därför rubriceras det som misshandel, säger polisens presstalesperson Daniel Söderqvist.

Fyrverkeriterror

Årets fyrverkeriterror har varit utbredd i landet under jul- och mellandagarna med flera hundra larm om raketer mot såväl fastigheter som enskilda personer. Bara under onsdagen kom 200 larm i Skåne.

Polisen understryker att det är förbjudet för personer under 18 år att använda raketer och smällare.

– Och vad vi vet är en merpart som är ute och smäller under 18 år. Det finns ett föräldraansvar i det här också, sade Daniel Söderqvist.