På sociala medier beskriver restaurangen Johnny & Jugnu i pakistanska Lahore hur lokala poliser trakasserat personalen och krävt gratis mat. Då man inte fått som man ville arresterade man hela arbetsstyrkan.

Händelsen som inträffade för några dagar sen vid 1-tiden på natten var inte första gången något liknande skett. 19 stycken anställda fördes bort av polisen och frihetsberövades hela natten. Skälet menar man är den poliskultur som råder, och har funnits länge, i Pakistan där maktmissbruk är vanligt förekommande.

Det hela började ett par dagar innan då några poliser kom in på restaurangen och begärde gratis mat, vilket ska vara något återkommande. Då de förvägrades detta hotade poliserna cheferna. Man återvände dagen därpå och fortsatte trakasserierna.

Då man förde bort personalen lämnades köksutrustning på och väntande kunder i lokalen. Man vägrade att låta personalen ens stänga ned restaurangen först. Under sju timmar hölls de frihetsberövade medan de samtidigt fick utstå fysiska och verbala trakasserier. Allt för att de inte fått gratis hamburgare.

Upprop mot polisens maktmissbruk

Företaget understryker att detta inte har med bortkastad mat eller risken för en nedbrunnen restaurang att göra, utan polisens beteende och maktmissbruk som drabbar oskyldiga. Något de ägnar sig åt utan risk för konsekvenser. Man ber om allmänhetens stöd för att få till en förändring av den kränkande och giftiga kulturen.