På onsdagen genomförde Polisen ett tillslag mot en fastighet i Bromsten i västra Stockholm efter uppgifter om att det fungerat som ett ”svarthotell” för utländska personer.

Fastigheten, som beskrivs vara en villa, hade sovplatser för 17 personer och på plats kunde Polisen omhänderta sju personer med stöd av utlänningslagen. De utvisades under onsdagskvällen från Arlanda flygplats med återreseförbud på tre år, rapporterar Polisen.

Vid tillslaget påträffades en mängd stöldgods, däribland elva cyklar, en moped, en motorcykel och dyra verktyg. Man har även påträffat narkotika och en falsk identitetshandling.

– Ambitionen är att stänga ner denna typ av boenden genom att aktivt jobba både mot de brott som begås och med stöd i utlänningslagen. Dessa svarthotell, där det kan bo uppemot 20 personer i ett radhus eller en villa, skapar stor oro och otrygghet för boende i området, säger Monica Krüger, chef för gruppen som arbetar med internationella brottsnätverk vid gränspolisens utredningssektion i region Stockholm.

Polisen meddelar att det finns uppgifter om ett stort antal liknande fastigheter i Stockholms län där det bedrivs illegal hotellverksamhet.