Efter det blev känt att Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt kommer avgå senare i år har det spekulerats kring vem som kan komma efterträda honom. Nooshi Dadgostar pekas ut som ett av alternativen – ett val som välkomnas av partiledaren för Sveriges första islamistparti.

Det var i mitten av januari Jonas Sjöstedt meddelade att han inte kommer ställa upp till omval på partiets kongress i maj.

LÄS MER: Jonas Sjöstedt avgår: ”Ett svårt beslut”

Genast började spekulationerna kring efterträdaren. Bland namnen som nämndes fanns Linda Westerlund Snecker och Ulla Andersson, som båda sedermera meddelat att de inte avser ställa upp som kandidater.

– Jag tror att Nooshi Dadgostar kommer att göra det väldigt bra. Jag är glad att hon kandiderar, säger Linda Westerlund Snecker (V) till SR Ekot.

Mycket talar nu för att det kommer bli Nooshi Dadgostar som tar över rollen i maj.

Dadgostar, som beskrivs som radikal, välkomnas av Mikail Yüksel, partiledare för islamistpartiet Nyans.

Utöver att välkomna Dadgostar som ny V-ledare ser Yüksel även den radikala vänsterpartisten som en garant för ett eventuella framtida samarbete.

Mikail Yüksel kastades ut ur Centerpartiet efter att det avslöjats att han försökt etablera den ultranationalistiska och fascistiska organisationen Grå Vargarna i Sverige.

LÄS MER: Mikail Yüksels islamistparti nu godkänt av Valmyndigheten