isis-kill-then-all-83663
Utrikes

Pro IS-grupp manar till lastbilsterror för att hylla ’martyren’ Akilov – ”Döda alla!”

Publicerad 2/27/2018
Annons

En grupp som kallar sig Muharar al-Ansar har spritt en serie online-affischer som ett svar på att lastbilsterroristen Rahmat Akilov ställts inför rätta i Stockholm. På affischerna uppmanar man bland annat IS-trogna att utföra likadana attacker som Akilov som en hyllning till denne. ”Kör på dem med en lastbil. Döda alla!” är budskapet.

Affischerna innehåller också andra uppmaningar till masskjutningar och råd om vilka vapen man bör använda och hur man ska placera sig för att kunna döda så många som möjligt. Festivaler och stora folksamlingar rekommenderas som lämpliga mål. Budskapet ges på både arabiska och engelska. På en affisch visas Vita Huset i USA i lågor.

Akilov hyllas av gruppen som en ”mujahid”, dvs en person som kämpar för islam och man understryker särskilt som en muslimsk dygd att Akilov velat dö som en martyr i samband med dådet och man berömmer honom för hans långa förberedelser och syftet att ”krossa de otrogna”. Akilovs dåd förklaras som motiverat av ”en önskan att hämnas mot Sverige på grund av landets deltagande i korståget mot den islamiska staten”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons