34-åriga socialdemokratiska riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz från Hallands län misstänks för drograttfylleri. Detta efter att hon krockat med en buss i hemkommunen. I samband med olyckan har en man försökt att avlägsna S-toppen från platsen men hindrats av allmänheten. Det är andra gången i år som hon misstänks ha kört bil påverkad av droger.

Det var klockan 15.44 på fredagseftermiddagen som en olycka inträffade på Onsalavägen i Kungsbacka och orsakade ett totalstopp på vägen.

LÄS ÄVEN: Kommunalråd köpte sex och fick avgå – belönas med sex miljoner i fallskärm

Det framgår av rapporteringen i Kungsbacka-Posten att personbilen har styrt in mot bussen ”helt utan anledning” och att föraren av bilen var Socialdemokraternas riksdagsledamot Sara Heikkinen Breitholtz.

Försökte smita från olyckan

Enligt uppgifter till lokaltidningen från en person med insyn i händelsen har en man försökt få bort föraren Heikkinen Breitholtz från olycksplatsen men hindrats av allmänheten. Ulf Eriksson är polisens stationsbefäl i området och han bekräftar att det handlar om misstänkt drograttfylleri.

– Föraren misstänks nu för drograttfylleri, säger berättar Eriksson för Kungsbacka-Posten.

Sara Heikkinen Breitholtz (S). Foto: Faksimil Facebook

Åker fast för andra gången – utredning lades ned

Enligt lokaltidningen Norra Halland är det andra gången i år som polisen griper Heikkinen Breitholtz misstänkt för drograttfylleri. Tidigare i år uppmärksammades det att hon körde vingligt på Inlagsleden i Kungsbacka och stoppades.

När polisen utförde ett snabbtest visade hon spår av morfin, morfinderivatet oxikodon och bensodiazepiner, som ingår i kraftiga smärtstillande medel. Efter förhör lades utredningen ned och hemligstämplades. Enligt uppgifter till tidningen ska Heikkinen Breitholtz ha förklarat drogerna med en sjukdom.

Förslag mot knarkare i trafiken

Samhällsnytt kan berätta att Heikkinen Breitholz som är utbildad jurist så sent som i fjol engagerade sig mot alkohol- och drogpåverkade i trafiken. Detta genom en motion i riksdagen rörande eftersupning vid trafikbrott. Heikkinen Breitholz skrev bland annat att det är resurskrävande för polisen att säkra bevis.

Attackerade SD

År 2015 attackerade Heikkinen Breitholtz Sverigedemokraterna där hon bland annat framförde att det inte är förenligt med att vara riksdagsledamot om man har begått brott.

S vill inte kommentera närmare

Axel Björneke är presschef hos Socialdemokraterna och han skriver till lokaltidningen att händelsen är ”tragisk” men vill inte kommentera den närmare än så.

Samhällsnytt söker Heikkinen Breitholz för att höra mer om händelsen.

LÄS ÄVEN: S-politiker sköt ihjäl hustrun – döms till livstids fängelse och utvisning