➤ Stadsbyggnads- och kulturborgarrådet i Stockholm, Roger Mogert (S), kan efter att ha avgått på grund av att ha ägnat sig åt sexuella trakasserier kvittera ut närmare fem miljoner kronor i avgångsvederlag.

Samhällsnytt har tidigare rapporterat om att Mogert anklagats för och erkänt sexuella trakasserier mot ett antal kvinnor och att han som en konsekvens av detta lämnar alla sina politiska uppdrag. Han går emellertid inte lottlös från Stadshuset.

LÄS MER: S-borgarråd avgår efter anklagelser om trakasserier

Enligt det personliga och generösa avtal Mogert tecknat med staden som arbetsgivare kan han kvittera ut lön i ytterligare fem år. Sammanlagt handlar det om cirka 4,8 miljoner i arbetsfria inkomster av skattebetalarnas pengar som Mogert får, trots att han alltså tvingats avgå på grund av att ha misskött sig.

Mogerts överordnade i Stadshuset, finansborgarrådet Karin Wanngård (S), vill inte kommentera ärendet.

LÄS MER: Stockholmsstyrande tog varsin limousine till Nobelfesten

Wanngård hamnade nyligen själv i blåsväder efter att det uppdagats att hon åkt taxi och limousine på skattebetalarnas bekostnad för närmare 74.000 kr. Även Mogert har fått kritik för sitt myckna taxiåkande vars kostnad för skattebetalarna översteg Wanngårds, drygt 81.000 kr, det högsta beloppet för någon kommunpolitiker i Stockholm.