Åklagaren yrkade på utvisning men trots att offrets uppgifter enligt Kalmar tingsrätt är att betraktas som ”helt igenom tillförlitliga” blev straffet endast tre månaders fängelse och 17 000 kronor i skadestånd – långt under de 71 000 målsägandebiträdet begärt.

Det hela började 2017 då SFI-läraren och mannen, som var hennes elev, inledde en relation. Efter ett tag friade han och kvinnan sade ja trots att mannen redan hade en fru och barn i en annan kommun. Kvinnan konverterade till islam.

Vigseln skedde via videosamtal och tog en halv minut. Giftermålet enligt muslimsk sed hölls hemligt för såväl svenska myndigheter som familj och vänner.

Relationen ska till en början ha fungerat bra men efter ett tag ”blev det lite turbulent”. Kvinnan förbjöds att överhuvudtaget hälsa på andra män. Hon fick heller inte umgås med vem hon ville.

Kvinnan ska ha ”tyckt synd om honom” och trodde att han var så svartsjuk ”eftersom han älskade henne så mycket”.

Nu började mannen även kalla henne ”hora” för att hon varit tidigare gift ”med en oren svensk gris”.

Genom att lyda alla hans regler kunde han ”göra henne ren”. Om hon bröt mot dessa regler hotade han att slakta henne och hennes syster.

Det förekom även regelrätt misshandel.

Kalmar tingsrätt menar att brottsligheten inte är en sådan upprepad kränkning som avses i straffbestämmelsen om grov fridskränkning. Han döms istället för misshandel vid två tillfällen, olaga tvång och olaga hot.