Vid 20:30-tiden på lördagskvällen sköts en ung man ihjäl i samband med skottlossning i den invandrardominerade och som ”särskilt utsatt område” klassade stadsdelen Skäggetorp i Linköping.

Polisen uppger att mannen var vid liv när de ankom till den bostadsadress där skjutningen ägde rum men att han senare dog av de skottskador han åsamkats.

Enligt polisen är den avlidne inte dömd för brott tidigare och man menar att det ännu är för tidigt att uttala sig om huruvida mordet i likhet med många andra grova brott i området är gängrelaterat.

Sent på söndagseftermiddagen hade ännu ingen person gripits för dådet. Polisen är förtegen kring om det fanns andra personer i bostaden vid brottstillfället.

Särskilt utsatt område

Invandrardominerade Skäggetorp är av polisen klassat som ett ”särskilt utsatt område”, vilket innebär att problemen med kriminalitet och antisocialitet är extremt stora. När listan över sådana områden reviderades förra året beslöts att situationen i Skäggetorp fortfarande är så allvarlig att området ska kvarstå som särskilt utsatt.