➤ Vid 12-tiden på måndagen utbröt skottlossning mellan två bilar i Bromma i västra Stockholm. En person dog. Skottdramat inträffade i samma område som det spektakulära väpnade rånet mot en villa på söndagskvällen där en kvinna och ett barn bakbands och två lyxbilar tillgreps.

Skottdramat ägde rum på Bällstavägen i Mariehäll i Bromma. Ögonvittnen berättar hur personer i de två fordonen turades om att hänga ut genom rutorna och skjuta mot det andra fordonet.

När polis anlände påträffade man det ena fordonet krockat med en skottskadad man i. Mannen, som uppges vara en känd gängkriminell i 30-årsåldern, avled senare av skadorna. Det polisen tror var det andra inblandade fordonet påträffades något senare övergivet och brinnande en bit ifrån brottsplatsen.

Polisen drog igång en jakt på förövarna med bland annat helikopter. Senare på måndagen greps en man i Sigtuna norr om Stockholm som misstänks vara inblandad i skjutningen.

Några närmare uppgifter om personen har inte offentliggjorts. Att döma av de bilder som publicerats från gripandet är mannen i 20-30-årsåldern och har invandrarbakgrund. Enligt andra uppgifter ska ytterligare fyra män ha gripits i samband med att polisen stoppade ett fordon och i detta gjorde fynd som indikerar att männen kan ha varit inblandade i skjutningen. Uppgifter om åldrar, härkomst och eventuella kriminella CV:n saknas för dessa gripna.

Polisen rubricerar händelsen som mord och arbetar utifrån hypotesen att det handlar om ytterligare en i raden av väpnade uppgörelser inom den organiserade gängkriminella miljön.