Vid 21-tiden på tisdagskvällen sköts en man i 20-årsåldern med flera skott i armarna och benen. Skjutningen ägde rum i Hjällbo i Göteborg. Den skjutne är nyckelvittne i en mordrättegång.

Den 21 oktober förra året mördades en man brutalt i den gängkriminellt problemtyngda stadsdelen Angered i Göteborg. Gärningsmannen misshandlade offret till döds och tände även eld på hans kropp.

En 24 årig livsstilskriminell man med utomvästlig invandrarbakgrund greps för mordet och åtalas nu nästan ett år senare för brottet. En man i 20-årsåldern som har hörts av polisen i brottsutredningen och ska vittna mot 24-åringen ligger nu i stället på sjukhus. Detta efter att ha skjutits med flera skott i armar och ben.

Polisen i Göteborg menar att det finns en koppling, att det inte är någon slump att skjutningen sker samma dag som åtal väckts och vittnets namn därmed blivit offentligt. Misstanken om en koppling förstärks ytterligare av att det skottskadade vittnet inte längre vill samarbeta med polisen.

Den 24-årige man som står åtalad för mordet i oktober förra året är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, misshandel, utpressning, försök till utpressning och övergrepp i rättssak.