EU-parlamentariker Sara Skyttedals (KD) polisanmälan mot partikollegan Johan Ingerö har lagts ned. Det rapporterar Aftonbladet.

Anledningen är att det påstådda brottet, ett sexuellt ofredande som ska ha begåtts i maj 2014, är preskriberat. Skyttedal hävdar att Johan Ingerö smekte hennes lår under en efterfest i en hotellsvit i samband med EU-valvakan det året.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Vår tids häxprocesser?”

Preskriptionstiden för sexuella ofredanden är fem år. Beslutet att lägga ned ärendet fattades under torsdagen av jourhavande förundersökningsledare.

”Professionell gräns”

Skyttedal polisanmälde Ingerö nio år efter det påstådda brottet begåtts. Enligt egen utsago sedan hon ansett att han ”på nytt gick över en gräns”, en ”professionell gräns”.

LÄS MER: Skyttedal: Han tog mig på låret

Enligt medieuppgifter hade Ingerö i december förra året fått i uppdrag att försöka stoppa Skyttedal från att låta sig intervjuas av SVT och i samband med det propagera för legalisering av narkotika. Skyttedals åsikter i narkotikafrågan, där hon själv öppenhjärtigt berättat om sitt narkotikabruk, går på tvärs med Kristdemokraternas officiella hållning i frågan.

LÄS MER: KD-topp avgår efter anklagelser om sexuellt övergrepp

Skyttedal valde emellertid att göra intervjun ändå, och polisanmälde därefter Johan Ingerö för sexuellt ofredande. När polisanmälan blev känd sparkades Ingerö från sin post som partisekreterare av partiledare Ebba Busch, som även är en av Skyttedals nära väninnor.

Sara Skyttedal (KD) vill legalisera narkotika för eget bruk. SVT/Faksimil