I oktober i år lurade en 30-årig utländsk man i Malmö in en 9-årig flicka i ett förråd där han sedan misshandlade och våldtog henne. Nu döms Mohammed Hassan, migrant från Libyen, till sex års fängelse och utvisning.

Mohammed kunde relativt snabbt gripas då han fem dagar efter brottet anmälde sig själv till polisen. Enligt domen har han förutom de sexuella övergreppen även slagit flickan i ansiktet, tagit strypgrepp om hennes hals och hotat med mer våld om hon inte slutade skrika.

Mohammed, som själv är småbarnspappa, har uppgett att brottet var planerat, att han befann sig på platsen ”för att leta efter en tjej att våldta och att han inte brydde sig om ifall tjejen var ett barn”.

Mohammed ska även betala ett skadestånd till flickan på 170 000 kronor. Utöver grov våldtäkt mot barn döms han även för misshandel, två fall av sexuellt ofredande mot minderårig, stöld, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Domaren i målet var oenig med nämndemännen och ville sänka straffet med ett år på grund av att mannen anmält sig själv till polisen. Mohammed ska utvisas ur landet efter avtjänat straff, dock ej på livstid.

Enligt uppgift fick Mohammed uppehållstillstånd i Sverige 2010 och är sedan dess vid flera tillfällen tidigare dömd för ett stort antal brott, däribland rån, misshandel och våld mot tjänsteman.