Smittlarm i Härnösand efter att skolelev insjuknat i TBC

Delningar

Ett nytt fall av tuberkulos konstaterades i dagarna på en skola i Härnösand där en elev insjuknat. Minst 50 personer måste nu testas och flera har redan konstaterats bära på smittan. För bara några dagar sedan rapporterade Samhällsnytt om ett annat TBC-utbrott i Luleå.

Ett flertal personer i elevens närmaste krets har visat sig ha så kallad vilande tuberkulos. Det betyder att man bär på bakterien men inte själv har insjuknat. Förutom dessa personer måste nu alla elever och all personal som varit i närheten av den insjuknade eleven testas.

Sjukdomen är förrädisk på det sättet att den kan sprida sig till ett mycket stort antal individer och slå rot i samhället samtidigt som bara cirka en på tio utvecklar symtom, vilket dessutom kan ske så sent som flera år efter att man blivit smittad. Det innebär att ett mycket stort antal individer måste testas varje gång ett utbrott sker.

De 50 som nu måste testas i Härnösand är ett relativt litet antal i sammanhanget. I Luleå, där ett TBC-utbrott nyligen konstaterades, tvingas man testa 700 personer.

LÄS MER: TBC-smitta i Luleå – 700 personer måste testas

Tuberkulos tillhör de särskilt allvarliga sjukdomar kring vilka det råder särskild anmälningsplikt under straffansvar i smittskyddslagen. Idag är sjukdomen allvarligare än på mycket länge eftersom många stammar av tuberkelbakterien har muterat och är resistenta mot de flesta typer av antibiotika.

Det innebär att den som utvecklat sjukdomen kan behöva genomgå årslånga behandlingar med mycket starka preparat som ger kraftiga och allvarliga biverkningar. Inom läkarkåren befarar man att inte ens de starkaste medicinerna kommer att vara verksamma inom en snar framtid.

LÄS MER: Forskare har hittat ny antibiotikaresistent stam av tuberkulos bland asylsökare

Den i Sverige tidigare utrotade lungsjukdomen är på väg tillbaka på allt bredare front. Orsaken är invandring från de regioner i världen där sjukdomen är utbredd och avsaknad av obligatoriska hälsokontroller för personer i riskzonen som anses vara alltför integritetskränkande.

Vill tona ned riskerna
Från den svenska hälsovårdens sida vill man tona ned riskerna, smittspridningens omfattning och konsekvenserna av att drabbas. Detta för att inte skrämma upp allmänheten.

Förra året skrev Vårdförbundets tidning Vårdfokus i ett reportage att de som skriver om TBC är rasister som sprider selektiva uppgifter ur Folkhälsomyndighetens statistik i syfte att stigmatisera flyktingar.

Samtidigt selekteras i samma artikel alla uppgifter bort om varifrån den nya smittan härrör, den hotande antibiotikaresistensen, de långa och svåra behandlingarna och frånvaron av hälsokontroller vid gränspassager som skulle kunna förebygga att sjukdomen åter slår rot i Sverige i stor omfattning.

 

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

190 KOMMENTARER

 1. I Sverige råder numera alltid ”största möjliga tyssssstnad”. Det är man tvungna till eftersom man bedriver en politik som är direkt fientlig mot det egna folket som hela tiden utsätts för olika risker utan någon som helst konsekvensanalys.
  Domen faller hård över dessa inkompetenta idioter till beslutsfattare.

 2. Är det Reinfeldt eller Löfven vi skall tacka för det här? Eller båda två kanske?

  De har hänsynslöst underlåtit att skydda medborgarna mot en livsfarlig sjukdom som hittills varit utrotad i Sverige.
  Inget får stå i vägen för mångkulturens genomförande.

  Invandringen tar sakta men säkert formen av en dödlig bakteriologisk krigföring, omöjlig för gemene man att skydda sig emot.

 3. Att konstatera de som vill att migranter testas innan de släpps in är rasister säger allt om hur idiotiskt samhället har blivit . Hellre ser de snart 100,tals till än värre tusentals människor smittas bara man inte kränker den enskilda? Jag fattar inte detta land längre… .

 4. Bland migrationens många fördelar kan nämnas smittsamma sjukdomar, terrorattacker, knivdåd, sprängningar, mord, rån, våldtäkts epidemi. Finns således ingen anledning att ta folkets oro på allvar. Bara att öka invandringen. Löfven skrev ju på att så ska ske. En äkta landsfader det.

 5. ”Det nya Spännande Sverige” — Socialdemokraternas ”Samhällsbygge” börjar ta form. Och FN Global Compact kommer att slutföra Löfvéns Landsförräderi. (En signatur som tigits ner av en samlad systemmedia och politiker. Folket ska inte få veta vad som händer.)

 6. integritetskränkande my ass, for fsake you will not get a visa to the US for example if your HIV positive even if they already have it there. How about the human rights of the population that is already present? Na, no fuck that we can only think of the people how wants in….

 7. Om det finns ett juristnätverk som på allvar bryr sig om människor, svenska folket och regionen Sverige?

  Var god lyft ansvarsfrågorna: Smitta, Terror, Skjutningar, Avrättningar med Internationella domstolar och EU-kommissionen!

  Det kan inte vara möjligt att alla svenska jurister vill bidra till fortsatt negativ utveckling?

 8. Detta är toppen av ett isberg. Många farliga sjukdomar sprids okontrollerat. Mässling är mycket farligare än man tror. Dom stora slottsliknande TBC sjukhusen är omgjorda till boende för asylmissbrukare. Eftersom vi gammelsvenskar inte har någon motståndskraft mot U-världssjukdomar kommer det väl att gå för oss som för naturfolkens möte med Spanjorer på 1700 talet…..naturfolken dog allesammans.
  ( Dramatiserar jag ? Tja..det kan gå hur som helst–hade någon sagt för 30-40 år sedan att våra städer skulle översvämmas av farliga gäng mm hade man inte trott det )

  • Somalia är tryggare nu… Tro fan det när de har exportera alla orosmoment hit. Ta Azerbajdzjan som exempel… De kastar ut alla islamister och Sverige tar emot med öppna armar.

 9. Jag är i den åldern som inte får uppleva fortsättningen.
  Men jag vill inte heller.
  Men stackars nästkommande generationer.
  Dom får ett H-vete.
  Dom som överlever.

 10. Man vill tona ner riskerna… Och förra året, de som slog larm var rasister… Precis som man försöker göra med HIV. De som har det, ska inte behöva tala om det. Och varifrån kommer de flesta nya fall med HIV? Utomlands. Men att lyfta upp det, det är rasistiskt. Att kräva sjukvårdskontroll hos alla som kommer hit, det är diskriminerande. Vi får ju tänka på att de är traumatiserade…

  Om de sen smittar ner ett stort antal svenskar, det är ju strunt samma. Fast sjukvården har stora problem som det är. Och om några svenskar dör, säkert bara bra. Några rasister mindre bara…

  Alltså, svensk regering har enorma, mentala problem. Och våra myndigheter likaså, som har en sådan krass syn på oss.

 11. Varför testades vi som gjorde värnplikt på 1980-talet?

  Var det kränkande, vart kan man skicka skadestånd?

  Om någon glömde mössan, blev det omedelbart 35 armhävningar, osv.

  Vid uttagning till jägarsoldat och olika dyktjänster testades värnpliktiga i dagar.

  Medicin, uthållighet, mentala experiment… Allt för att skilja ut de med bättre förutsättningar, från de med sämre, osv.

  En gräns är dock dragen genom direktiv från regeringen, förtur ska ges till andra än svenskar som via sin skatt har finansierat bostäder, sjukvård, allmännyttiga bostäder… osv.

   • Ja… det är svårt att kommentera din kommentar. Annat än att säga att man är ledsen.

    Ondskan är total i Sverige, allt ska slås sönder, eliten tycks accelerera och övriga ska slåss på botten om de minskade resurserna inom delstaten Sverige?

    Den våta drömmen om The survival of the fittest.

    Undrar varför det blev ett glapp i värnplikten?

    En generation har missat värnplikten det känns regisserat?

    Den nya värnplikten är nu blandad.

    • Lagen om ’The survival of the fittest’ gäller ännu, men jag befarar att det inte är den europeiska civilisationen som kommer att överleva.

     • Även min fru, en helt vanlig skötsam och hälsosam svensk tjej, lyssnar nu på musik som Saxon: Crusader och liknande. Kanske är skönt inför löprundan?

   • 50 handhjärtan och det på studs och stående fot … se så, sätt igång, det man inte dör av härdas man av. Här gör vi soya-pojkar av riktiga män !

  • Jag slapp alla sprutor för jag sa att jag hadde tagit dom ganska nyligen för utlandsresor. Alltså noll koll i lumpen.
   Var så skeptisk mot sprutor. Kanske dumt, men jag lever och är frisk till dags dato.

   • Det viktigaste är nog att fortsätta ha koll, på allt som händer. De flesta orkar nog inte längre läsa eller se nyheter.

 12. Sverige har tagit alldeles för många människor från länder med en obefintlig hälso- och sjukvård …
  Det allra bästa och effektivaste vore att satsa resurser PÅ PLATS i syfte att utrota en MYCKET FARLIG sjukdom.. En sjukdom som utrotades i Sverige på 50-talet

  • Att inte istället utveckla högfungerande zoner i hemländerna, som modeller och vitalisering, är verklig ondska.

   Genom att bryta ned Sverige och Svenskarna, kan färre hjälpas totalt.

   Alltså är inte målet att hjälpa?

   • Målet är sannolikt att utplåna svensk livsstil , samt hela det svenska samhälle så som det i dag ser ut.

    Svenska politiker är troligen de som bäst följt direktiven. De har tyvärr varit lätta att övertala.

    Att bevista superhemliga möten är inte gratis.

  • Upptäcker de ett husdjur (om det står någon vid gränsövergången) så blir det utredning. Passerar det en bataljon med solbrända främlingar så är det bara att passera.

 13. ”Från den svenska hälsovårdens sida vill man tona ned riskerna, smittspridningens omfattning och konsekvenserna av att drabbas. Detta för att inte skrämma upp allmänheten”
  Ja och Fläcktyfus som spreds via klädlusen runt tiden för ww2 vill man också hålla utanför folks medvetande. Folk dog som flugor av sjukdomen.
  Har själv en på den andra halvans sidas släkt som dog i sjukdomen då.

  Slutsats makten vill hålla saker och ting utanför vårt medvetande såväl gällande historia som i nutid.

  Dom offrar oss gärna för att folkutbytet skall kunna fortsätta i oförminskad takt.

  • Svenska skolan lär ut vad regeringen vill lära ut. Eliten har alltid haft extralärare i hem och slott, för att utöka perspektiven hos sina egna barn.

   Vanliga svenskar har alltid trott att skolan har lärt ut, det som finns att lära ut.

   Skolan har aldrig lärt ut att man har sållat och valt bort, eller varför saker har valts bort.

 14. Tidigare före 1975 vaccinerade man mot Tbc och det var frivilli;gt
  såvida föräldrar inte ville annorlunda.
  Var det en rekryt i militära var vaccination obligatorisk och sprutan
  sattes så i ryggen där inte ränseln skavde, det blir en sårskorpa som knapp läker.
  Numera är folksjukdomen Tbc utrotad i Sverige, att bota Tbc tar halvår
  med effektiva peniciliner. Hygien mat och bostäder är viktiga att för hålla Tbc borta. Man får inte glömma att det var en folksjukdom lungsot, även
  om det fanns personer som var ärftligt immuna

 15. Varför vill alla utanför EU-federationen till delstaten Sverige?

  Andra delstater har skönare klimat, billigare mat, gladare folk.

  Har delstaten Sverige lovat något i olika forum?

 16. Migration från den islamistiska tredje världen tillför INGENTING till Sverige förutom ELÄNDE. Oavsett vad Sossarna och deras destruktiva ”Värdegrund” säger.

 17. Sedan har vi ju andra smittor som tex jag lider av (islamofobi)

  SvD I BORÅS | Den islamistiska propagandan har bytt skepnad. Istället för att resa till islamiska staten uppmanas muslimer att separera sig från det svenska samhället.

  Salafisterna – som förkastar demokrati och vill leva enligt sharialagar – har blivit fler. I deras spår skapas parallella samhällen där egna regler råder.

  SvD åker till Borås där lokala myndigheter befarar att en ny islamisk skola kommer att förstärka isoleringen i stadens utsatta områden.

 18. Tänk om Stockholms 7Klöver som pendlar till Solkusten, får flyga med besättning som utsöndrar multiresistenta historier ?

 19. Illavarslande om TBC får ett fotfäste här i Sverige.Den nya TBC:en är mycket farligare då den är resistent mot behandling.

  • Ja, då säger Sossarna att det är en utmaning och man tillsätter en utredning som ska svara på hur det kanske har uppstått.

   C-V-MP skyller på SD.

   Moderaterna säger jasså.

   KD säger att man ska tro på bättre tider.

   L säger att det är valfritt att bli smittad.

 20. Har sett i staden nummer 7, att man får parkera mot trafiken, längs bussfiler och annat, stanna där man tycker att det är bekvämt att lämna av pax… fri fart på innerstadens huvudleder för vissa bilmärken… trafiken är också blomstrande i mångfald.

  Tänk alltid på att den bilförare du möter, inte nödvändigtvis har svenskt körkort, eller har gått den svenska långa körkortsvägen.

  Åtminstone för dina barns skull och när och kära, så minns att bilar du möter kan bete sig.

  • Och att de har sina bilar försäkrade och besiktigade kan man nog också glömma. Jag skulle inte vilja komma i klammeri med försäkringsbolagen efter en krock med någon av dessa.

 21. I Landet Sverige, var övergången till högertrafik en enorm händelse. Det homogena samhället skulle drabbas av allehanda olyckor.

  Högeromläggningen skulle t.o.m. kunna leda till psykiska besvär, som inför tågtrafikens höga hastighet 35 knyck en gång i tiden…

 22. Med Reinfeldt och Löfven kom migranter från sjukdomshärdar i Afrika och Mellanöstern.

  När Tbc konstaterades i södra Sverige för några år sen, uppgav b.l.a SVTs vetenskapsprogram att det berodde på svenskarnas resande.

  Ogenerat inför TV-tittarna ljög dessa damer folk rakt i ögonen!

  Så ser det ut när den mycket allvarliga och svårutrotade sjukdomen nu åter fått fäste i Sverige.

  En gång för längesen tog våra politiker krafttag mot folksjukdomarna. Med vaccin, årliga skärmbildskontroller, sjukvård, sanatorium utrotades bland annat tbc.

  Nu släpper politikerna in den dödliga smittan i landet. De som larmar om tbc sägs stigmatisera migranter – och skrämma upp allmänheten!

  Döden knackar på och lögnarna påstår det är Tomten som kommer…

 23. ”Inom läkarkåren befarar man att inte ens de starkaste medicinerna kommer att vara verksamma inom en snar framtid.”

  För de som undrar så är det inte läkare man ska fråga om sådant, utan forskare. Antibiotikaresistens är inte i närheten av ett lika stort problem som media och politiker påstår, och hade de inte varit inkompetenta klåpare så hade det i nästan alla fall varit löst redan. Men tyvärr så är ”journalisterna” outbildade idioter, och politiker är outbildade korrupta idioter.

  Kort sagt: det behövs att någon lägger pengar på att ta fram GAMLA mediciner (de som man slutade använda för länge sedan, men som företagen inte kan tjäna något på, och därför inte tillverkar…trots att de i många fall fungerar mot multiresistenta bakterier). Jag anser att ett statligt institut borde sköta det, då alternativet är att staten bara betalar och det kommer (garanterat) missbrukas (se KI).

  Kortfattad vetenskaplig förklaring: bakterier bär oftast på resistens i plasmider. Det kostar resurser för dem och saknas det som urval så åker plasmiden relativt snabbt (alternativt att genen stängs av, men även det hjälper oss). Vad man borde göra är således att rotera de medel vi har. Vi (forskare) vet detta och hade företagen bara kunnat tjäna på det så hade det gått snabbt, eller om någon stat i västvärlden styrdes av individer som kunde tänka.

  Ref (notera att den är från 2012, och ändå händer ingenting…notera även att det finns fler, så det är INTE forskarna som håller tillbaka detta, något som såklart inte borde behöva nämnas, men tyvärr så finns det många idioter även bland de som kommenterar här): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4242550/

 24. ”Detta beror på svenskens ändrade resvanor”, de som säger något annat är ”rasister” och nazister….😃😀😂😅😂….🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻

 25. Hele Sveriges befolkning burde vaksineres.. en obligatorisk helse sjekk er allt som skal til men neida, rasistiskt det, snakk om å grave sin egen grav.

 26. Dags att återuppliva de gamla sanatorierna där patienterna låg uppradade på terrasserna i vilstolar med en rutig pläd över benen och en spottkopp bredvid.

 27. Det är alltså rasistiskt att diskutera TBC: Vi får inte prata om det för då kan ”flyktingarna” ta illa upp.

  Hänsynen till ”flyktingarna” går före alla andra hänsyn i Sverige, särskilt hänsynen till den svenska befolkningen.

  Så får vi inte heller glömma omsorgerna om de återvändande terroristerna.

  Kan det bli sjukare? Ja förutom obotlig TBC förstås.

  • De återvändande terroristerna kallas av svenska politiker och journalister för ”återvändare” eller i vissa fall för ”IS-soldater” när de i själva verket är KRIGSFÖRBRYTARE!!!!
   Kan det bero på att de är muslimer och i detta allt mer märkliga land skall strykas medhårs!!!
   I många andra länder kommer de inte in eller arresteras direkt!!!!

 28. Jag talade om det när jag var på arbetsförmedlingen, för cirka 3 årsen att flyktingar borde få en läkarundersökning när dom kommer hit , utav 3 st arbetsförmedlare så var det 1 som snäste mig,( då får jag bli sjuk då sa hon ) Jag förstår mig inte på folks tänkande . Det måste väll vara en logiskt tanke att skydda alla människor . Dårarnas Paradis .

   • Endast i Sverige förstås……för övrigt så håller jag med Bert i Skara, han påpekar ofta att det är skandal att Migverket ej granskas, får en total revision, så att vi får insyn i vad som händer och vad saker och ting kostar, inte i kronor och Ören, utan i miljarder (kronor).
    Kostnaderna för denna migration är troligen totalt sett mycket värre än allmänheten/väljarna tillåts veta.
    Skulle vi införa hälsokoll av alla nissarna skulle stora delar av vår nuvarande sjukvårdsbudget ryka! Men jag utgår från att vårdminister Strandhäll har koll på läget……haha!

 29. Det är alltså bättre att fler smittas då ! = Vill tona ned riskerna
  Från den svenska hälsovårdens sida vill man tona ned riskerna, smittspridningens omfattning och konsekvenserna av att drabbas. Detta för att inte skrämma upp allmänheten.

 30. Annars brukar vi varnas för allt som KAN vara farligt, om man har otur. Men krockar hotet med värdegrunden går det bra att mörka.

 31. Socialister är, per definition, idioter. Det märks på Vårdförbundets uttalande.
  Dessutom är inga utlänningar som kommer till Sverige flyktingar då de passerat minst ett säkert land på sin resa hit. Enda undantaget är de kvotflyktingar som flygs in från flyktinglägren i FNs regi.

 32. OT men ändå gällande sjukvården.
  Hur i helvete kan staten bidra med stora belopp till så kallade nätläkare som verkar ploppa upp som svampar ur jorden? Och som man hörde på nyheterna igår så bidrar inte dessa på något vis till en minskat tryck på den vanliga sjukvården utan blir bara en enorm merkostnad.
  Behovet för dessa är nog mest ett bekräftelsebehov i storstadsregionerna om jag får gissa.

  • Jag känner flera som är väldigt nöjda med sina kontakter med nätläkare. Tillgängligheten till primärvården lämnar jy mycket att önska så då blir det ju en vinstlott för patienten att kunna få bedömning och recept utskrivet på en kvart!

   • Jo jag kanske är lite gnällig, men jag reagerade på att det kostar en hiskelig massa skattepengar och eftersom folk idag verkar ha helt osannolika behov att prata med läkare istället för att låta normala årstidsstyrda åkommor helt enkelt bearbetas av kroppens immunförsvar så funderar jag på om detta verkligen är rätt väg att gå.

 33. har skrivit det innan .. o inget är nytt.. ny gammla sjukdomar ….
  men hela hörnösand borde avspärras o sättas i karrantän…

  annars har vi till våren hela sv. sjuk!!!

 34. Ytterligare en liten ”berikning” som massinvandringen bidragit med till Sverige.

  TBC, en sjukdom som innan denna invandring startade var utrotad i Sverige.

  Ansvariga, Fredrik Reinfelt och Stefan Löfven med följen.

  • I många länder testas den enkilde
   för att utesluta smittsamma sjukdomar.Har varit med om det själv
   när jag bodde och arbetade i Schweiz
   Till yttermera visso måste jag skicka
   intyg från polismyndigheten att jag var
   ostraffad.Inte kände jag mig kränkt
   eller utsatt för särbehandling.
   Den svenska undfallenheten är så
   stor i samhället.Att myndigheter
   pga.politisk korrekthet och ren feghet
   agerar så att medborgarna utsätts
   för allvarliga risker.

   • Precis och man får betala för allt själv. Alla dessa kontroller gör att man som ”permanent resident” får god status eftersom lokalbefolkningen vet att man har pengar och är frisk.

    • Dessutom var Schweiz ett av de
     mest välfungerande länder jag
     bott i.Dom har idag som då en
     mycket restriktiv invandrings politik.

 35. Begrunda smittspridningen.
  Kalle sitter i klassrummet med Achmed som kanske hostar eller inte gör det (passiv bärare). Kalle går hem till mamma, pappa, två små syskon. Syskonen lämnas till dagis, mamma går till vårdjobbet, pappa kör taxi, Kalle går även till fotbollen på tisdagar, på helgen träffar familjen släkten……o.s.v
  Under min utbildning fick jag kontakt med folk som pysslade med att följa smittspridning, att lägga dessa pussel kommer inte i närheten av annat detektivarbete, de har min största respekt!
  För att inte tala om kartläggning av sexuellt överförbara sjukdomar……..där står mycket på spel när relationer/kontakter skall kartläggas….
  Till råga på allt så kostar kartläggning, isolering, behandling oerhört mycket skattepengar och lidande!!

  • I vilken kategori samhällskostnader kommer vi att registrera dessa ackumulerade följdverkningar av massinvandringen? Jasâ, ehh, de ingâr inte i redovisningen?

   • Vem som framöver kommer att sitta vid regeringsrodret är ju för stunden okänt. Dock kan nog den personen skylla ifrån sig på att han inte hittar något kontoslag i Ms serviettskiss ”för plötsligt uppkomma större utgifter”
    Skulle dock Kristensson själv entra tronen, kan det dock bli trixig……några större hastigt uppkomna skattesänkningar lär vi dock ej behöva oroa oss för……

 36. Ett punkt nedan är orsaken. De andra är effekten.
  A) Massinvandring
  B) ”Climate Change” mani
  C) Liberalism
  D) Anti-vit / anti-nationalistisk utveckling

 37. Vi ska angripas på alla nivåer, från alla håll och kanter!
  Genom att inte ställa krav på att testa SAMTLIGA som vällt in, har politikerna ännu ett instrument att förgöra svenska befolkningen.

  I mina barnbarns skola sitter invandrarbarn och hostar – föräldrarna har inte vett att hålla dem hemma. Dessutom har de inte lärt sina barn att hosta i armvecket eller åtminstone hålla handen för munnen, utan hostar rakt ut över de andra eleverna som sitter intill.
  Inte ens läraren (vänstervriden såklart) har vett att lära dem hur de ska göra.
  Därför sa jag till min sonson att HAN kunde göra det.

  HAN, en 10-årig pojke får ta på sig ansvaret och göra det jobb som lärare, föräldrar, skolsköterskor, myndighetstjänstemän och politiker skulle ha gjort för längesedan !!

  Är inte detta förresten ett uppdrag som Dan Eliasson på MSB skulle gått ut med information om – TBC är dock ett hot mot samhället !!!!!!!!!!!!
  . . men som alltid är han inte tillräknelig . .

  • Japp samtliga politiker, beslutsfattare som värnar om inflödets folk så till den milda grad, att det är rasism testa dem för smittsamma sjukdomar, kolla om de är kriminella, farliga våldsverkare.
   Det är meningen vi skall utplånas, tror jag, vårt land och folk är i botten rel snabbt,för racet rullar på nu snabbt.

 38. Djur sätts i karantän innan de förs in i landet..

  Men inte människor med högst möjliga smittor..

  Mycket märkligt..

  Men helt i linje med Sveriges övriga havererade migration..

 39. Om Folkhälsomyndigheten tycker att saklig information om smittsamma sjukdomar är samma sak som att ”skrämma upp” så är vi illa ute. De ska inte tona upp eller ner nånting, de ska berätta hur det förhåller sig – inklusive var smittan kommer ifrån. När ska myndigheter helt enkelt strunta i vem som måhända gynnas eller missgynnas av fakta?

  • Börjar misstänka att vår stadsbudget ej tillåter avslöjanden om epidemier, hot mot folkhälsan, finns troligen inga pengar kvar i sjukvårdsbudgeten eller hos MSB. Kommer ihåg diskussionen i sommar, när stora realer i Norrland brann ner.
   Lyftkrokar till helikoptrar fanns ej, för dyrt. Inga större brandsläckande plan heller, trots att landet består av skog, skog och skog. Reinfeldt sålde av helikoptrarna till USA, där de fortsätter att vara i tjänst!
   MSBs ökände chef instämde med att det var onödigt att ha ”dyra plan” stående, MSB ansåg inte att de hade några slantar att bidra med……dock har de slantat upp millioner till olika genusprojekt!
   Lika illa med kustbevakningen, tror vi har två rejäla båtar (kanske tre) en har dock varit i tjänst neröver Europa för att hjälpa till med ”flyktingtransporter”.
   Den andra har fått ta hand om kustbevakningen av landet, samt Vänern och Vättern!!
   Misstänker att alltför många kassor är tömda, som avsåg att skydda landet mot reella eländen, våra skattepengar har gått till personer som vill göra karriär inom genusflum, klimathotet mm.
   En större utbredning av kostsamma för befolkningen livshotande epidemiska sjukdomar har vi ej råd med. Politikerna själva behöver vi ej oroa oss över…..vid tecken till minsta förkylning, har de grönt kort till av oss betald sjukvård på Sofiahemmet!

 40. Alla tidigare utrotade sjukdomar och även ohyra som dyker upp här påstås bero på att ”vi reser så mycket”.
  Mmm…säkert.

 41. Nästa sjukdom på listan är malaria. Våra mygg kan bära smittan och klövdjur som tex älg är resistenta smittobärare. När Sverige var ett U-land kallades malaria för frossan.

 42. ÄNNU en negativ grej med invandringen som skall läggas till alla andra negativa
  grejer med den,börjar bli mycket nu pust

 43. Återigen dags att 7-klövern och PK-media skyller på svenska utrikesresenärer som kommer tillbaka till Sverige med smitta och sjukdomar. Att det är den ansvarslösa invandringspolitikens fel lär inte diktaturens förespråkare erkänna.

 44. Är vi på väg tillbaka till medeltiden och få börja om från början att bygga upp oss igen. Hur lång tid kommer det ta innan nån däruppe reagerar ?

 45. Kan lägga till ytterligare en berikning.
  Långsprötad silverfisk, den tar över hela hemmet och går inte att bli av med när den väl kommit in i huset. Inte alls som den vanliga silverfisken som bejöver fukt.

 46. Under och efter kriget tog vi emot FLYKTINGAR och det första dom fick genomgå var en obligatorisk läkarkontroll och avlusning . . .
  Nu är detta frivilligt eftersom det anses av religiösa skäl intigretetskränkande, dock är man väldigt mån om att få förtur när det gäller skottskador och då ska hela släkten och imamer vara med och se till att allt sker enligt Koranen!

 47. till ponzer o andra..

  det finns många fler sjukdomar o många sjuka.. allt är strikt nedtystat..
  lepra o andra.. har skrivit om det innan.. .

 48. Sverige är bokstavligt talat på väg till medeltiden för i helvete. Snart kommer böldpesten att göra retur från Madagaskar där den nu senast observerats.

 49. Jag tycker att Stefan Löfven (S) borde hälsa God Jul til alla Härnösandor. Han hoppas vel också att Härnösandor kommer att rösta S när det blir omval nesta år. Han vil skriva under flera FN resolutioner och avtal. Det er kul att signera. Tack.

 50. Skulle alla nyinkommande till kontroll brakade systemet ihop för sjukvården än mer med den överbelastning man redan skapat

 51. Inte då. Detta är en klar konsekvens att svensken reser för mycket och för hem smittan själv- så måste det vara…….?
  Samma sak med vägg – och huvud löss som vi länge varit skapligt förskonade emot. Det är svenskens fel……..?
  Som lök till laxen en liten miljösak år mupparna. Sverige importerar /köper sopor b.l.a från Norge och England till förbränning i värmeverken då svensken har blivit så noga med sorteringen att det fattas av varan. Dessa sopor transporteras med skepp som drivs med den sämsta typen av olja (billigaste) för att de får göra det. Hur stämmer det med MP miljöpolitik? Sen betalar den naive svensken för den värme, från värmeverket som hans egna sopor producerat

 52. Inte då. Detta är en klar konsekvens att svensken reser för mycket och för hem smittan själv- så måste det vara…….?
  Samma sak med vägg – och huvud löss som vi länge varit skapligt förskonade emot. Det är svenskens fel……..?
  Som lök till laxen en liten miljösak år mupparna. Sverige importerar /köper sopor b.l.a från Norge och England till förbränning i värmeverken då svensken har blivit så noga med sorteringen att det fattas av varan.

  Dessa sopor transporteras med skepp som drivs med den sämsta typen av olja (billigaste) för att de får göra det. Hur stämmer det med MP miljöpolitik? Sen betalar den naive svensken för den värme, från värmeverket som hans egna sopor producerat………..!

 53. Djuren måste vistas i karantän tills de har koll på deras sjukdomar men på människor är det noll koll för att de är så rädd att kränka någon,men istället för att bli kränkt så borde de vara glada att sjukdomen upptäcks i tid.

 54. Min farfar dog i TBC 1942, ett par år innan penicillin upptäcktes och blev en bot. Föga anade vi att vi lite drygt 75 år senare snart är tillbaka till ruta ett…

 55. Shh,inte så högt! Berätta inte om vad som sker när horderna av MENA-ockupanterna tillåts husera och röra sig fritt i vårt land.Det skulle kunna gynna SD och AfS.

 56. De som jämför svenskarnas utvandring till Amerika under 18 och 19-hundratalet med invandringen till Sverige har missat att man var tvungen att vara fullt frisk för att släppas in i landet.

LÄMNA ETT SVAR