På fredagseftermiddagen meddelar statsminister Stefan Löfven i ett inlägg på sitt Instagramkonto att han avser leda Socialdemokraterna i ännu en valrörelse.

Trots att Socialdemokraterna under Stefan Löfvens ledning ligger på historiskt låga nivåer i opinionsmätningarna, och statsministern ses alltmer som ett sänke för partiet även internt, kungjorde Löfven i dag att han avser leda partiet i valrörelsen 2022.

https://www.instagram.com/p/B7_L4zAnO4y/

I inlägget skriver Löfven bland annat att ”det finns ett stort behov av långsiktighet och stabilitet i svensk politik” och att partiets kongress 2021 i Göteborg ger en ”möjlighet att blicka framåt, bortom det kortsiktiga och mandatperioder i riksdagen”.

LÄS ÄVEN: Stefan Löfven: ”Vore likadant i utsatta områden om svenskar bodde där”

Där kommer man enligt statsministern att ”utveckla vår politik för det som är socialdemokratins och Sveriges projekt för det nya årtiondet– bygget av det starka samhället”. Detta ska man göra ”genom att sätta välfärden och tryggheten främst”.

Jag ser fram emot kongressen, jag ser fram emot att leda det socialdemokratiska partiet i valrörelsen 2022 och arbetarrörelsens viktiga arbete med att fortsätta bygga ett starkare och mer jämlikt samhälle.

För ett par dagar sen släpptes Novus senaste opinionsmätning. Där framgick det att Socialdemokraterna är de stora förlorarna med en tillbakagång på nästan åtta procentenheter, 490 000 tappade väljare, under det senaste året.

LÄS ÄVEN: Socialdemokraterna imploderar – en halv miljon har lämnat partiet på 1 år