Sedan skandalerna med ett flertal S-ministrar, däribland statsminister Stefan Löfven, som trotsade coronarestriktioner och shoppade och reste under julen framkommer nu fler politiska namn som varit ute i julvimlet.

Det är Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) som enligt uppgifter på fredagen under julhelgen reste till fjällen, detta trots Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att avstå från onödiga resor.

Tidigare i veckan försvarade König Jerlmyr beslutet att fyra dagar innan julafton stänga ned stadens alla aktiviteter för barn och ungdomar – men själv åkte hon alltså till fjällen.

Ingen kommentar

Då Dagens Nyheter försöker få en kommentar av finansborgarrådet sätter pressekreteraren stopp.

– Av säkerhetsskäl uppger vi aldrig var finansborgarrådet befinner sig eller har befunnit sig. Jag kan dock bekräfta att hon tillbringade delar av ledigheten i eget boende på annan ort i Sverige. Finansborgarrådet färdades i egen bil, undvek kontakter utanför familjen och försöker alltid följa gällande rekommendationer för att undvika trängsel, uppger hennes pressekreterare Edward Tovi.

Strax innan jul publicerade Stockholms stad en förinspelad julhälsning från finansborgarrådet.

Vi vet alla vad som gäller nu. Många av oss har fått ändra våra planer. För många är det en befrielse, en jul utan de vanliga julplanerna. Medan andra saknar att få resa, umgås med släkt och vänner. Till er vill jag säga. Detta är ett år, en jul, ett nyår. Och den saknad efter nära och kära är inte störst. Det finns också de som kramat sin morfar för sista gången, säger finansborgarrådet i videon.

Årets jul må bli olik andra jular och likaså nyårsfirandet men även denna midvinter kan och ska vi bryta med ljus och värme. Låt oss denna jul vara extra snälla mot varandra, och oss själva, låt oss omfamna läget och hitta det stora i det lilla.

Tidigare har hon även vid upprepade tillfällen uppmanat stockholmarna att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, bland annat gällande resande.

– Nu när det är påsklov så bör stockholmarna vara hemma. Vi har parker, utemiljöer, sjöar som man kan besöka. Res inte nu, stanna hemma. Sträck ut handen till en granne, ring en anhörig som inte haft besök. Använd tiden väl men stanna i Stockholm, har hon tidigare sagt på en pressträff.