Den ledande tyska banken Deutsche Bank meddelar att man inte längre kommer att göra affärer med Donald Trump och den koncern av företag han leder. Amerikanska Signature Bank säger även upp Trumps personliga bankkonton. Det rapporterar ett flertal medier.

Trumpkoncernen har i flera decennier haft omfattande affärer med Deutsche Bank som har lånefordringar på sammanlagt 340 miljoner dollar hos Trump-ägda företag. Vad som sker med dessa nu är oklart.

Den tyska storbanken och Trump har varit i luven på varandra tidigare men i slutänden alltid lyckats komma överens. Efter händelserna på Captiol Hill i förra veckan, som banken håller Trump personligen ansvarig för, menar man sig inte längre kunna ha kvar någon affärsrelation med presidenten.

New York-baserade Signature Bank meddelar att man även kastar ut Trump som privatkund. Det rör sig enligt uppgift om två konton där presidenten har drygt 5 miljoner dollar i insatta medel. Det framgår inte vad som händer med de pengarna nu när kontona avslutas på bankens initiativ.

Även i fallet Signature Bank är det tumultet i den amerikanska parlamentsbyggnaden som ligger till grund för beslutet. Bankens ledning hävdar att Trump uppviglat upprorsmakare att ta sig in i Kapitolium.

Ett antal andra företag och organisationer har också meddelat att man distanserar sig från presidenten. U.S. Professional Golfers Association meddelar att PGA-mästerskapet i maj 2022 inte kommer att spelas på Trumps golfanläggning i New Jersey så som tidigare var planerat. Man uppger att det i skenet av de senaste händelserna skulle skada organisationens varumärke.