Hot uppges har riktats mot en kommunpolitiker i Storstockholm. Polisen har dragit igång en omfattade insats men är förtegen med uppgifter om vem politikern är. Även en polis ska ha mottagit hot. Avsändaren uppges vara ”ett kriminellt nätverk”.

Stockholmspolisen talar i allmänna ordalag om en ”allvarlig hotbild”, manar kollegor till ”extra vaksamhet” och uppger att den politiker som hoten riktats mot har förts i säkerhet.

Insatsen ska ha pågått sedan förra helgen och hotbilden uppges fortfarande vara ”akut”.

– En särskild händelse är inledd för att förstärka säkerheten, säger Anders Bryngelsson på polisen i en kommentar till media.

I den inte namngivna kommunen vill man inte svara på frågor från media och hänvisar till en policy om att man aldrig kommenterar hot. Enligt uppgift har polisen gjort vissa beslag som styrker misstankarna om att en plan för att attackera politikern och polismannen upprättats.

Polisen passiv när Samnytts medarbetare hotas

Samnytts journalist Simon Kristoffersson som arbetar mycket med kriminalreportage har vid ett tiotal tillfällen fått allvarliga hot, inklusive dödshot riktade mot sig efter att ha uppmärksammat gängkriminell brottslighet.

Samtliga hot har polisanmälts men utredningarna står stilla och inga åtal har väckts trots att det i vissa fall gått ett par år sedan brotten anmäldes och det i flera fall handlar om dödshot.

LÄS ÄVEN: Samhällsnytts journalist utsatt för mordhot från kriminella: ”Jag ska avrätta dig iskallt”

LÄS ÄVEN: Här är Gucci som mordhotade Samhällsnytts reporter – tjallare och kriminell från Irak

LÄS ÄVEN: Samhällsnytts journalist mordhotas av gängkriminella: ”Du är död snart din fitta”

LÄS ÄVEN: Polisen expressutredde hot mot Malou von Sivers – struntar i hot mot Samhällsnytt