När Johanna Jeppsson, 50, plöjde ner bilen i diket hade hon fyra gånger mer alkohol i blodet än vad som är tillåtet i Skottland. Till sitt försvar hävdar svenskan att Storbritanniens stundande utträde ur EU är orsaken.

Jeppsson är nämligen rädd att gå miste om vissa bidrag som EU-medlemskapet medger. Utan dessa menar Jeppsson att hon riskerar drabbas av ”katastrofala skulder”, rapporterar Daily Mail.

Jeppsson hade enligt vittnen druckit hela dagen och kraschade bilen på väg hem till en vän. När polisen kom till platsen låg bilen upp och ner i diket. Jeppsson hade stora pupiller, talade osammanhängande och luktade starkt av alkohol.

Fem gånger över alkoholgränsen
Enligt polisen vägrade hon alkotest på plats men gick med på det senare på polisstationen.Testet visade då att Jeppsson hade 107 μg alkohol i 100 ml andetag. Den lagliga gränsen i Skottland är 22μg.

Kvinnans advokat, Grant Daglish, säger att detta hände under en svår tid i kvinnans liv, eftersom hon ”på grund av Brexit inte kan ansöka om vissa bidrag vilket lett till att hon tvingats ta ett deltidsjobb samt riskerar katastrofala skulder”.

Körkort dras in
Vidare hävdade advokaten att om Jeppsson skulle bli av med körkortet riskerade hon att bli hemlös, då hon som svensk inte kvalificerar för brittiskt socialbidrag. Fyllekörningen skedde den 22 februari i år och nu har domen kommit. Jeppssons körkort dras in i fem månader och hon får böta £270.

Brexit, som skjutits upp två gånger än så länge, är planerat att ske den 31:a oktober i år.