knäböja 34

Foto: Faksimil SVT

Inrikes

Svenska damlandslaget inför OS: ”Vi kommer knäböja”

Publicerad 7/19/2021
Annons

Efter att först ha förbjudit några former av protester under de olympiska spelen har IOK nu delvis ändrat sig. Detta meddelar svenska damlandslaget i fotboll att man kommer utnyttja och i Sveriges namn knäböja för den rasidentitära organisationen Black Lives Matter direkt i premiärmatchen.

Internationella olympiska kommittén, IOK, ändrade sig för några veckor sen om reglerna för OS som invigs senare i veckan. Efter att först ha förbjudit protester på prispallar, vid officiella ceremonier och på spelplaner tillåts sådana nu delvis – detta förutsatt att det sker innan påbörjad tävling.

Regeländringen har fått svenska damlandslaget i fotboll ”att ta ställning” och man kommer att knäböja precis som man gjort inför tidigare matcher.

– Det har varit helt naturligt för oss, det är en fråga där vi gärna visar var vi står, sa Caroline Seger tidigare. 

LÄS ÄVEN: Proteststorm mot damlandslagets knäböjande: ”Pinsamt”

När det nu är fritt fram tvekar man inte.

– Vi kommer att knäböja, säger Hedvig Lindahl till Expressen.

– Jag tycker personligen att man alltid, det gånger man får, ska kunna ta ställning för mänskliga rättigheter och alla former av orättvisor.

Stöder kommunistregim

Samnytt har i ett flertal artiklar rapporterat om Black Lives Matter vars ledare själva betecknar sig som ”tränade marxister” och spenderat miljoner man fått in av diverse företag och privatpersoner på lyxkonsumtion.

LÄS ÄVEN: Svenska herrlandslaget knäböjer INTE för BLM

Man har fått kritik för antisemitiska utspel och i samband med oroligheterna på Kuba nyligen gick man dessutom ut och uttalade sitt stöd för kommunistregimen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons