I samband med att det kritiserade FN-avtalet klubbades igenom under föregående vecka gick Svenska Röda Korset ut och jublade över beslutet i sociala medier.

Den 10 december antogs FN:s migrationsramverk Global compact for safe, orderly and regular migration. Sverige var på plats och migrationsminister Heléne Fritzon (S) talade inför medlemsländerna.

Under de senaste månaderna har en lång rad länder hoppat av avtalet. Först ut var USA där man menade att det strider mot landets suveränitet. Oro från andra länder har bland annat gällt ökade incitament till migration och fler lagliga vägar in i Europa för migranter.

LÄS MER: BEKRÄFTAT: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna

Trots att avtalet är hårt kritiserat väljer Svenska Röda Korset att jubla officiellt i sociala medier. I Sverige arbetar Röda Korset bland annat med katastrofberedskap, stöd till flyktingar och asylsökande och även vård till illegala migranter.

På Twitter skriver frivilligorganisationen följande:

Hjälper ’ensamkommande flyktingbarn’
I början av året meddelade Stefan Löfvens regering att de avsätter 120 miljoner kronor under tre år framöver till ideella organisationer som arbetar med hemlösa så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”. Bland de sex organisationer som delar på miljonerna finns Röda korset.

LÄS MER: 120 miljoner öronmärks för hemlösa ’ensamkommande’

Kritik i sociala medier
I kommentarerna under tweeten är flertalet människor upprörda och meddelar att de inte längre kommer att månadsbetala eller hjälpa till på annat sätt framöver.

En person undrar om Röda Korset äntligen ska hjälpa utsatta människor i Jemen. Att se till att människorna nu kan få bo i Saudiarabiens tomma och luftkonditionerade flyktingläger.

https://twitter.com/hallauzza/status/1075076928653180928

I nedanstående tweet kan ni se tältlägret i Saudiarabien som personen syftar på.

LÄS MER: Jubel när FN:s migrationsramverk klubbades igenom

Fler kritiska kommentarer under tweeten.