Sverige varnande invandringsexempel i Japan: ”Den utvecklingen vill vi inte ha”

Delningar

Japan har länge brottats med demografiska balansproblem. Låga födslotal och lång medellivslängd har lett till vad som lite slarvigt brukar benämnas en åldrande befolkning. Nu har den japanska regeringen öppnat dörren på glänt för den genväg till fler personer i arbetsför ålder som invandring innebär. Många menar dock att det är en metod som förskräcker och särskilt framhålls Sverige som varnande exempel på hur illa det kan gå.

En av dem som ringer i varningsklockan är den ansedda nationalekonomen Takaaki Mitsuhashi. På ett seminarium nyligen sa han bland annat följande:

– Titta på hur det har gått för Sverige så får ni en bra bild hur det blir när man öppnar landet för invandring. Sverige och Japan har ungefär samma grundförutsättningar – hög bruttonationalprodukt och fria, demokratiska samhällen. Utlänningarna – främst från Afrika och Mellanöstern – har bosatt sig i stadsdelar som de sedan helt tagit över, förklarar Mitsuhashi. Polisen vågar inte ens åka dit.

Takaaki Mitsuhashi vet vad han talar om. Han har personligen varit på studiebesök i de så kallade utanförskapsområden som numera kan räknas i hundratal i Sverige. Han vet inte riktigt hur han för sina landsmän ska beskriva den för sina invandrarkravaller internationellt ökända Stockholmsförorten Husby men konstaterar ändå:

– Vad det än var, så inte var det Sverige. Den utvecklingen vill vi inte ha i Japan.

Mitsuhashi är en av de tongivande profilerna i den invandringskritiska och Japanvänliga rörelse som växer i landet. Japans befolkning är fortfarande så gott som helt japansk. Bara en procent har utländskt ursprung och bland dessa lyser dessutom asylinvandrare från MENA-regionen nästan helt med sin frånvaro.

Den rörelse som Mitsuhashi är talesperson för anser att en procent invånare med utländsk härkomst räcker gott och väl. Detta har också fram tills helt nyligen också varit den japanska regeringens linje.

Premiärminister Shinzo Abe slog så sent som 2016 fast att, även om Japan kunde göra en större insats beträffande att hjälpa världens flyktingar, så ska detta i så fall ske på på plats i konflikternas närområden, inte genom att öppna Japan för asylinvandring. Abe hävdade då också att Japan inte heller behöver någon arbetskraftsinvandring.

Samtidigt har de japanska politikerna haft stora problem med att försöka rå på de sjunkande födslotalen. Siffran har sjunkit under hela efterkrigstiden och Japans befolkning minskar stadigt, vilket i kombination med ökad medellivslängd innebär att andelen pensionärer och åldringar ökar medan invånarna i arbetsför ålder blir färre.

I väst har liknande demografiska kurvor, dock inte lika branta, använts som ett av argumenten för att driva på den massinvandringspolitik som kännetecknat inte minst Sverige de senaste decennierna. Eftersom invandringen i huvudsak bestått av personer som inte är anställningsbara på en kvalificerad arbetsmarknad har denna politik i stället för att lösa problemen en med får få händer i produktionen lett till att de problemen har ökat – den arbetande delen av den svenska befolkningen har fått ännu fler att försörja.

Därtill har också andra problem uppstått med segregation, gängkriminalitet, religiös extremism, hedersvåld, etniska motsättningar, kulturkrockar och mycket annat. För nationalekonomen Mitsuhashi och hans Japanvänliga rörelse framstår det svenska exemplet inte som något Japan bör ta efter.

Det som nu diskuteras på regeringsnivå är emellertid inte att på svenskt vis öppna gränserna på vid gavel för lågutbildade asylinvandrare från Mellanöstern och Nordafrika. Det handlar i stället om en arbetskraftsinvandringsreform skräddarsydd för att lösa den brist på arbetskraft som råder inom vissa sektorer på den japanska arbetsmarknaden.

Men många japaner är ändå tveksamma. Man befarar kulturkrockar och att utlänningar ska ha svårt att assimilera sig in i det japanska samhället med dess kultur och sedvänjor. Särskilt svårt kan det vara att ha utlänningar i kundorienterade serviceyrken anser man, eftersom det sociala umgänget i Japan styrs av omfattande och ofta subtila sociala koder som det kan vara svårt att lära sig om man inte vuxit upp med dem.

Mitsuhashi förespråkar en i västlig riktning reformerad familje- och jämställdhetspolitik framför en dito invandringspolitik. Fler kvinnor behöver komma ut i arbetslivet samtidigt som barnomsorgen behöver byggas ut så att detta går att kombinera med att skaffa barn. Höjd pensionsålder är också något som Mitsuhashi menar bör prövas innan man öppnar upp för arbetskraftsinvandring.

En aning paradoxalt är att det är det faktum att det numera går mycket bra för Japan ekonomiskt som ställt situationen på sin spets. När hjulen snurrade långsammare var behovet av arbetskraft mindre liksom problemet med en åldrande och minskande befolkning. När ekonomin nu går på högvarv har arbetskraftsbristen klättrat högre upp på den politiska agendan som något regeringen måste ta itu med.

Företag går i konkurs på grund av att man inte får tag på anställda med rätt kompetens. Vården är en annan sektor där personalbristen är stor, delvis beroende på ett större vårdbehov hos en befolkning med äldre ålderssammansättning.

Japan har sedan tidigare välkomnat högutbildade utlänningar med specialistkompetens. Det som är nytt är att öppna upp för en bredare arbetskraftsinvandring till sektorer med inte fullt lika kvalificerade jobb. Sådan invandring är idag inte tillåten.

I den utsträckning sådan mindre kvalificerad arbetskraft har släppts in har det handlat om personer från andra delar av Asien som Kina, Nepal, Thailand och Vietnam och då om studenter som fått tillstånd att arbeta extra och tillfälligt.

En regeringsproposition gällande ökad arbetskraftsinvandring har redan skrivits och en lag som reglerar detta kan eventuellt komma att godkännas av det japanska parlamentet under hösten. Reformen är dock mer att betrakta som ett gästarbetarsystem. Det handlar om uppehålls- och arbetstillstånd på upp till högst fem år och som inte kan förlängas eller omvandlas till permanenta. Den som kommer för att arbeta ska enligt lagförslaget heller inte kunna ta med sina anhöriga.

Kritiska röster varnar för att reformen kan leda till lönedumpning och undanträngningseffekter för japaner där mindre seriösa arbetsgivare väljer att byta ut japansk arbetskraft mot billigare utländsk. Redan idag finns ett trainee-system som missbrukas där japanska företag får anställa utlänningar om de samtidigt tillhandahåller en yrkesutbildning. I många fall lyser sådan utbildning med sin frånvaro och systemet används i stället som ett sätt att skaffa billig arbetskraft.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

366 KOMMENTARER

 1. Man kan säga att massinvandringen i Sverige, har gjort nytta på så vis, att andra länder inte vill göra samma misstag…..

  • Ja som vanligt vill ju våra politiker att Sverige skall vara ett föregångsland på olika plan. Här har dom verkligen lyckats………………………………………….

   • Svenska politiker vill inte ha applåder från den inhemska befolkningen, utan från utlandet. Applådåskorna därifrån verkar dock ha sinat, om det nu någonsin kommit några applåder därifrån.

    • Visst är det så. Möjligen fick Sverige ”lite” applåder från katastrofen Merkel innan följderna av den helt huvudlösa politiken visade sig

  • Som om det inte fanns nog med avskräckande exempel redan tidigare!
   Våra genomruttna politiker valde att bortse från detta faktum när de öppnade gränserna på vid gavel. Så kan det gå när den enda drivkraften är att samla internationella godhetspoäng.

 2. På grund av stollar vid styret har Sverige gått från föregångsland till varnande exempel på bara några decennier.

 3. Hur skulle Japan kunna klara sig utan kompetensregn medelst massinvandring? Nu har de ju bara Toyota, Nikon, Matsushita och en miljon andra företag i framkant. Vad har Japan gett oss? Sushi möjligen. Nu är det viktigt att Japan öppnar sitt hjärta för svensk kebab, humanitet och öppna gränser.

 4. Den okontrollerade massinvandringen har förvandlat Sverige till ett kriminellt helvete, med lik som hittas på öppna gator, skjutningar, knivskärningar, rån på gatan, rån i bostäder och våldtäkter varje dag, året runt.

 5. Sveriges misslyckade politik utgör en varning för hela världen. Inom EU betraktas Sverige som extremt, när det gäller migrationspolitik. Svensk media försökte länge dölja dessa förhållanden.

  Undrar om utländsk media rapporterar om att Stefan Löfven hyrde in svenska barn i sin valfilm, eftersom man ville ge sken av mångfald.

 6. Japanerna är nog för smarta för att gå på det här. Det kommer inte att bli någon massinvandring till Japan.

 7. Reinfeldt försökte göra FN-karriär på sitt asylfuskande och Löfven hängde på. Istället blir de för evigt symboler för Sveriges förfall, från respekterad välfärdsnation till varnande exempel.

 8. De få välfungerande demokratierna som inte tagit in invandrare har alla Sverige som ett varnande exempel. Känns ju väldigt bra eller?

 9. Att befolkningen sjunker på en bergig ögrupp som är betydligt mindre än sverige och har 127 miljoner invånare är inte ett problem, det är tillgång och en förbättring för japanerna.

  Alternativet till arbetskraftsinvandring är högre löner för japanska arbetare. Den som angriper japansk arbetarklass med dylika förslag bör dömas för förräderi.

 10. Dom flesta länder här i industrivärlden har Sverige som ett skräckexempel. Arbetsinvandring och parasiterande invandring är två helt skilda saker och det sistnämnda har drabbat Sverige.

 11. Ju fler vi blir ju fler måste vi bli lyder resonemanget. Detta håller inte o det begriper en normalbegåvad. Antingen sitter vi o inväntar den oundvikliga kollapsen med mycket lidande eller så minskar vi befolkningsmängden på naturligt vis. Dagens teknik gör att ingen behöver svälta eller frysa så valet av åtgärd är fritt.

 12. Om man åker tunnelbana i Tokyo så blir man Japan så integrationen ska det väl inte vara några problem med?

 13. Direktsänd debatt i kväll 20:00 på SVT Hur stoppa gängkriminaliteten?
  Debatt kring hårdare straff eller förebyggande åtgärder. Direkt från Malmö.

  • 35 års fri invällning av hundratusentals kriminella bidragsparasiter från Jordens värsta skithål har gjort Sverige till ett medeltida kaos.
   Debatten kommer 40 år försent.
   RIP Swedistan.

  • Det blir bara ytterligare ett program fullt med snömos o floskler förebyggande arbete.. blablablaha förut pratade man om att bygga fritidsgårdar så blir det bra det är bara bortkastad tid att titta på dessa debatter, speciellt om det är denna belinda ”bimbo olsson” som är programledare

  • Tja det kommer bara vara retorik pladder som tyvärr inte ger något resultat, men däremot kommer detta bara leda till ökade skjutningar och vansinnesdåd

 14. https://www.youtube.com/watch?v=pu-naEcoaRA

  – Alternativ för Sverige kan åstadkomma den största politiska jordbävningen i Sverige i modern tid.
  – Vi har ett verklighetsfrånvänt politiskt etablissemang som inte ens i sin vildaste fantasi kan föreställa sig vad det skulle innebära när vi kommer in med sunt förnuft i riksdagen.
  – De skulle bli varse tidigt att de blir jagade varje dag.
  -De skulle bli varse att de inte kan ljuga för folket längre.
  -Varje dag på jobbet skulle bli en mardröm för de människor som ljugit för och förlett det svenska folket i årtionden.

 15. Varför är det så viktigt att befolkningsmängden ökar? Mycket arbete i t.ex industrin sköts av robotar så det kan inte bara vara arbetskraft det handlar om. Och när sedan denna generation åldras måste man alltså ta in ännu fler för att försörja den åldrande gruppen pensionärer? Känns som ett växande ekorrhjul.

 16. Japan kan gott ta emot invandrare, dock inte från samma länder som Sverige, för Sverige har haft den sanslösa enfald att fylla förorterna med folka från MENA och Afrika. Det finns faktiskt länder som befinner sig i 2000-talet.

  • Varför skall Japan ta emot invandrare? Det är inget själv ändamål. Dessutom har Japan och många länder i ASEAN förmögenhet och kunskaps invandring. Regeringen S+Mp släpper in vad som helst till Sverige. Verkar vara principen ”ju sämre desto bättre”. Helgalet.

 17. Ett land som premiera fulltäckande försörjningsbidrag framför avlönat arbete, blir likt en magnet för allsköns klientel….
  Både från när och fjärran.
  Det måste man vara fullständigt klar över.

 18. Det handlar icke om att minska eller ha en ansvarsfull invandring längre. Det handlar om att stoppa den helt och börja repatriera annars har vi inget hemland kvar. Asylrätten är Moder Sveas och hennes sargade folk största smärta och sorg.

 19. Självklart vill inget fungerande land bli som Sverige. Sverige är nu en bananrepublik och framstår alltsomoftast som ett avskräckande exempel för våran omvärld.
  Sjuk-klövern drivs av hat och rasism, de skiter fullständigt i oss skatteslavar som måste försörja dessa parasiter som vi blir invaderade av.

 20. Tänk att landet tvärtom skall mästra omvärlden.
  Därför går det sååååååå djävla bra i sverige.
  Mord och våltäkter går lysande tider tillmötes.
  Det är inte brottsligt att vara kriminell i sverige, dock endast att vara etniskt svensk
  och säga sanningen.

 21. På bilden ses japaner flanera på en gågata. Det kan inte vi svenskar längre utan att tänka på att terrorister i ett tungt fordon kan massakrera oss. Tänk på det Japan – gör inte som Sverige…

  • Det är hemskt att behöva vara orolig för attentat både när man går på till exempel Drottninggatan eller möter ett gäng
   MENA-invandrarmän.

  • Det är ingen risk, japanerna är inte så dumma, förutom att gatorna är säkra så är det också väldigt rena, fastän det inte ens finns papperskorgar. Det är inte som i Lortsverige, där det kryllar av tuggummin, fimpar, snuspåsar, solröskärnor etc

   • Såg en mena som skalade av sitt cigarettpaket och släppte plasten demonstrativt framför ögonen på mig och väntade på svar!!!!
    Tittade bara på honom och tänkte tyst…
    Han kunde ha sträckt ut armen och nått papperskorgen men näää

    • I ärlighetens namn finns det också många svenskar, inte minst ungdomar, som skräpar ner. Såg idag ett sådant gäng som satt upp klisterlappar och sedan bara kastade resterna på gatan. När jag kollade vad som stod på klistermärkena så var de från Ung Vänster och bar texten ”Hårt mot hårt” (tror jag minns rätt i alla fall). På några decennier har det rena Sverige återgått till att vara Lortsverige – men makthavarna är inte bekymrade eller reagerar.

    • Jag bad en gång för några år sedan vänligt två tjejer från något land i Mellanöstern att flytta på sig lite och inte stå och röka på oss som köade framför bankomaten. Resultatet blev att de ställde sig mitt framför mig och blåste rök rakt i mitt ansikte! Jag önskade då verkligen att dessa två otrevliga och ohyfsade tjejer inte hade befunnits sig i Sverige utan i sitt hemland.

   • Stämmer bra. Det kvittar hur nyanlagt någonting är så¨ser det uit som en svinstia efter ett par månader. Man ser hur de anlägger fina stenplattor och gör ett torg med träd och blommor och 3 månader senare är där intrammpat tuggumi, fimpar, oljefälckar, hundskitar överallt.
    Detta gäller även Svenskar,.

  • Värre än så! Rätt vad det är kan en illegal rasfrämling, som är sur över avslaget på sin asylansökan, knalla fram bakifrån och skära halsen av dig.

 22. Sverige styrs av en ankdamm bestående av pk-media och sjuklövern, som nu med näbbar och klor kämpar för att bibehålla deras diktatur, de har överhuvudtaget inget intresse utöver det.
  Att hjälpa våra svältande pensionärer finns inte i deras sinnevärld, att stoppa våldtäkter finns inte i deras sinnevärld, att ha en sjukvård och tandvård även för alla svenska medborgare finns inte i deras sinnevärld.
  Tack och lov är nu Elefanten på väg in för att trampa ner ankdammen, till hela Sveriges folks lycka och glädje.

 23. Ja du Stefan Löfven, Annie Lööf, Fredrik Reinfeldt allt fler länder har börjat varna för Sveriges invandringspolitik. Ni verkar ha svårt att se det!

 24. Svenskarna kunde kanske fly dit istället, läget i Sverige kommer aldrig bli som det en gång var, det lär bli värre ju fler år som går, och ”bland dessa lyser dessutom asylinvandrare från MENA-regionen nästan helt med sin frånvaro” låter som ett paradis. Så kan vänstern, batikhäxorna, regeringen och folk som Elin Ersson få landet för sig själva, så kan de ju se hur kul det blir med deras öppna gränser och handhjärtan politik, så kan de få sina sharialagar, böneutrop och steningar på torg som de så högt önskar. Sverige kan var moderskeppet på avskräckande exempel för resten av världen (vilket det typ redan är).

 25. Ovanligt respektlöst sagt. Japaner som annars är bland de mest hövliga som finns. Men kanske sanningen någon gång måste sägas.

  • Mr Mitsuhashi är rädd om sitt land, Japan. Till skillnad mot de svenska PK partierna som försöker att över glänsa varandra i snabbaste sättet att byta ut Sverige nordiska karaktär till något mycket annorlunda.

 26. Öka förmånerna på låglönejobb, t ex reducera beskattning på arbete i vårdsektorn. Privatisera stora delar av vården så får man in skattepengar där istället. Det finns många lösningar. Med rätt politik kan man även uppmuntra till barnafödande och familjebildning.

  • Minska antalet riksdagsledamöter.
   Ta bort löner, pensioner, lägenheter och alla andra förmåner för f.d. riksdagsledamöter!
   Hur många miljarder per år pumpas ut där?? Det lär vi aldrig få veta!

 27. Mr Mitsuhashi har dragit en korrekt slutsats. Utvecklingen i Sverige är tragisk. Och betydligt värre lär det bli om inte väljarna AKTIVT gör ett Sverige vänligt val vid val urnan. Sätt stopp för den destruktiva utvecklingen i Sverige .
  *** SD 2018 ***

 28. Arbetskraftsinvandring leder till lönedumpning och hämmad produktionsutveckling. Lägg därtill etniska motsättningar och ökad kriminalitet. Av nyfödda i dagens Japan utgörs 2,2 procent av barn med utländsk bakgrund, vilket inte är långsiktigt hållbart.

 29. Det finns bara ett sätt att stoppa vägen ner mot avgrunden FOLKET måste stoppa detta annars är Sverige snart borta. PKfanatikerna måste bort invandrarna som inte ska vara här ska bort. Det här är Sverige vårt land. Visst fan är det värt att försvaras!

 30. ”Sverige varnande invandringsexempel i Japan”
  WTF?!?!?
  Sverige är ett varnande exempel I hela världen!

 31. AfS’s Gustav Kasselstrand sammanfattar idén om att ”lösa” demografiska problem genom invandring…(med flera svar)

  https://www.youtube.com/watch?v=MtkUA-a0ytA

  04:00 min in i klippet.
  Detta är mest troligen det mest exakta svaret på denna frågan jag någonsin hört.
  Endast denna insikten från Kasselstrand är tillräckligt för att de förtjänar min röst och kommer så även få den.

 32. världen står på tröskeln till en automatiseringsrevolution.
  man uppskattar att ca 25% av alla arbeten som idag utförs av personal kommer att utföras av automatik om 30 år.
  japans problem med arbetskraftsbrist är således övergående.

  de länder som idag importerar människor kommer att stå där med ett sysslolöst proletariat.

  • Detta MENA proletariat skall bygga moskéer hälsar Steffe Svetsare från sin stuga i Norrland långt ifrån utsatta kulturberikade förorter.

  • Automatiseringen har pågått i tiotusentals år. Automatisering skapar efterfrågan på arbetskraft. Automatisering gör mindre kvalificerade personer mer produktiva och efterfrågade som arbetskraft. Därför är Japan världens mest automatiserade land och samtidigt det land som har minst arbetslöshet.

   Jämför t.ex. en skomakare för 200 år sedan, med livslång träningstid och krav på naturlig händighet, med en maskinoperatör eller kvalitetsinspektör i en skofabrik idag som läser manualen och går en en dag lång introduktionskurs. Jämför longbow-skyttarna med musketerarna. Om man bara kan skrubba golvet på knä med såpa så har ingen råd att anställa städare. Däremot anlitar varje butiksgalleria städare som kör städmaskiner. O.s.v. i precis alla yrken.

 33. Trevligt att kunna gå på en japansk shopping gata i trygghet. Till skillnad mot en svensk gågata där allt kan hända .

 34. Japan verkar ha högt i tak. Där kan ledande personer tal fritt om vilka invandrare de inte vill ha.

  Men över ”det öppna samtalet” i Sverige ligger en spärr. Här är det bara gränserna som är öppna…

  • Kommer enbart om det står en Kulturberikare och säljer radband eller kebab på en japansk gågata. Annars inte. Det måste finnas en propaganda vinkel i SVT’s nyhetsrapportering som rättfärdigar den Svenska invällar politiken.

 35. Såg en japansk student i en podcast som ville stoppa utländska gäststudenter för att de inte kan uppföra sig. Spelar hög musik och sätter upp affischer på platser där det inte är tillåtet.

 36. Sossarna går till val med många nya löften och röstfiske,det enda man vet säkert att inget blir gjort av dom fagra löftena.Bara lögner och ursäkter och påhopp på SD det är det enda Löfven klarar av.

 37. Japan, för h*l*e*e, gör inte som de styrande i Europa, för då förlorar ni er kultur, kulturella identitet och ert sätt att leva, för all framtid, och det går inte att återskapa !! Var rädda om er fantastiska kultur och kulturhistoria.

  Släpper ni in MENA- iter, börjar dom yngla av sig i en aldrig sinande ström, inte minst med Japanskor, och på så sätt kommer ni sakta men säkert att förlora er kulturella identitet.

  UPPREPA INTE VAD EUROPA REDAN GJORT ! KONSEKVENSERNA ÄR OÅTERKALLELIGA !!

 38. Sverige har världens mest ansvarslösa invandringspolitik och dessutom världens mest ansvarslösa arbetskraftsinvandringspolitik. Även den oinsatte borde inte vara förvånad över detta, man blir liksom lite van vid att alla delar av invandringspolitiken är vansinnig i Sverige.

 39. Sverige är ett varnande exempel på vad värdelösa politiker kan ställa till med som inte värnar om sin befolkning och nation.
  SD 2018 för ett bättre Sverige

 40. Det här gäller i utanförskapsområde i Sverige att inget byggföretag vågar anställa för att bygga varken polisstationer eller skolor i dessa område utan vaktskydd.

 41. Japan är ett land där medborgarna respekterar regler som alla skall följa.
  Människor gör sitt bästa i sin utövning, det finns inga bra eller dåliga jobb, det viktiga är att man utför det väl.
  Visserligen kan PK media hitta någon uteliggare eller någon hen med blått hår som har en annan uppfattning men folk i övrigt respekterar regler, för det gör att alla vet vad som gäller vilket gör samhället tryggare och effektivare.

 42. VI som minns tillbaka till 50- och 60-talen vet att då var Sverige lika Japan på det sättet att vi hade en väldigt homogen befolkning. Det var inga problem med det utan landet var lugnt och framgångsrikt och politikerna såg det som en fördel. Sen kom Palme och ändrade i grundlagen så vi skulle bli mångkulturella. Varför? Fast det spelade ingen roll då för ingen tog det på allvar eller brydde sig. För då kunde ingen tänka sig dagens översvämning. Det är farligt att ta beslut för en framtid man inte kan överblicka. Nu står vi här

 43. Jag har svårt att se att något förnuftigt land med politiker som ser sina invånare först skulle vara så korkade som den svenska regeringen var och är som körde med öppna dörren politik. Bara att se hur Sverige har utvecklats måste avskräcka de länder som fundera att ta in MENA folk i sitt land. Japaneser är inte så korkade som Sverige är.

 44. Vid ett tillfälle undrade Reinfeldt bryskt om granen brinner och julmaten är slut. Nja Fredrik, riktigt så illa är det inte. Granen är hel i avsaknad av monitärt värde. Däremot brinner grannen och julmaten ville inkräktarna inte ha då den anses vara oren.

 45. Till och med Trump har varnat för utvecklingen i Sverige. Alla ser elefanten i rummet utom det svenska etablissemanget för dom har fullt upp att förstöra det vi byggt upp under 1000 år.

 46. OT. Nu har floskel-sm verkligen inletts i valstugor och på affischer. ”Sverige ska vara tryggt och säkert. Alla ska få jobb och bostad. Alla ska med. Sverige ska ha världens bästa skola…” bla bla bla…

 47. Att Japaner föder och producerar för få barn ska man givetvis inte lösa med en massiv invandring av män mellan 20-40 år..då går det åt helvete som vi nu ser i Sverige.
  En bra barn och familjepolitik och lite morötter borde lösa Japans problem på sikt.

 48. Sverige framförs som ett varnande exempel i hela EU, i USA och en mängd andra länder.
  Ändå så står folkförrädarna i 7 klövern på podiet och klappar varandra på axeln och berömmer sig själva över hur humana man är som har förstört hela välfärdssamhället och öppnat landet för främmande horder av tärande islamister som aldrig kommer att integreras eftersom det strider mot islam

  Hur sjuk i huvudet är man om man säljer ut hela sitt hemland?

  • Ja helt sinnesrubbat och det mest egendomliga är att inte Svenska Folket rest sig till protest för länge sedan, senast valet 2014!!!!!!!!!!! Så jävla SJUKT!!! Vad är det för fel på Svenska folket???

  • Ska bli intressant att se hur många Stefan vill skicka hem. Om det mindre än en halv miljon så är det inte tillräckligt

   • Han pratade om att anställa 15 tusen hit och 15 tusen dit därför att de nuvarande anställda vill ha fler arbetskamrater. Har de bönat och bett om det, eller är det bara någonting som han bara säger för att lägga sordin invandringen.

  • 4 år har gått och nu kommer alla de löften som kommer att infrias nästa valperiod. Samtidigt vet vi om att under den perioden kommer det minst 400 000 ytterligare till Sverige och hur ska an få ihop den ekvationen när man inte ens får ihop den med dagens siffror..

 49. snart är George Soros o hans Open society där o påverkanskampanjar för detta och sakta men säkert har Japan öppna gränser precis som Europa o USA.

 50. ”Man blir chockad”. Rubrik på Svt webben, hakkors på valaffischer.
  Intill: sju anmälningar om äldre som blivit rånade. Ingen chockad.

 51. Så ”öppen japanskhet” är inte aktuellt då? ”Lagom är bäst” då? Inte? Förstår det.Något så oerhört dysfunktionellt och folkfientligt håller inte sunda patriotiska japaner på med.

  • även det landet kan gå åt fel håll om såna miljardärer som George Soros(det finns massor av de) får fritt påverka opinionen.
   det kan gå fort jag lovar även om Japaner verkar smarta.

    • miljardärerna kan lätt organisera sådant tro mig de bör man alltid ta på största allvar de försöker med sina enorma rikedomar påverka land efter land.
     kolla på östeuropeiska länderna även om de satt ner foten så ger miljardärerna inte upp utan de ska till vilket pris som helst göra dessa länder till mångkulturella.

 52. Japan tog visst emot 3 migranter 2017, det räckte tydligen för att komma till insikt och för att vara riktigt säker så skådade de verkligheten live i Sverige.

 53. Riktig arbetskraftsinvandring av folk som vill leva i den svenska kulturen och anpassar sig till den ser jag inte som ett problem om den håller sig kring ett par procent av totalbefolkningen, kanske upp till 10%. Det ska då vara från kulturer som är liknande vår, t.ex. västländer, asien, indien, vissa sydamerikanska länder osv.
  Det vi har nu är dock inte gjort för att hjälpa länder med åldrande befolkning. Det är gjort för att skapa konflikter och att förstöra kultur och samhällsgemenskap. Det är också med full vilja av våra politiker och deras ledare, de internationella globalisterna.

 54. Det ligger nog väldigt långt fram i tiden, att någon utlänning i Japan ska anses vara Japan bara för att ha åkt tunnelbana i Tokyo!
  🙂

 55. Det är tydligen inte bara vi här som kommenterar som ser det horribla i Sverige och EU:s invandrarpolitik. Den politiken ses världen över som ett varnande exempel.
  Att vi har en rad statsministrar som inte förmått eller förmår se det galna i en sådan politik, där den ena förorten efter den andra övertas av islam och muslimska grupper är dock mest anmärkningsvärt av allt.

  Tänk nationalistiskt när du står framför valurnorna i september.
  Tveka inte!

 56. Katastrofen Sverige är ett avskräckande för hela Europa.
  Sveriges undergång får det positiva resultatet att andra länder i Europa lättare kan stå emot vänsterns och kvinnornas krav på att flytta Afrikas befolkning till Europa,.

 57. Jag kan knappast se det som ett problem, att befolkningen minskar. Jorden lider snarare av att det finns för många människor. En befolkningsminskning är dessutom inte ett evigt problem, efter ett antal år har många gamlingar gått ur tiden.

  Är det aldrig någon som har hört talas om gästarbetare, måste det alltid vara invandring som skall justera utbud och efterfrågan?

 58. Finns det något land i världen som inte kan använda Sverige som skräckexempel på att mångkultur och islam inte fungerar?

   • Tyskarna har under perioden 1933-1945 begått många brott, så de måste försöka få världen att förstå att de har förändrats, till och med på bekostnad av att göra misstag, som att välkomna många flyktingar, men Sverige hade ingen anledning att göra Liknande misstag gör Sverige inte krig sedan 1815.

    • Nazisterna inspirerades av sossarnas rasbiologi redan innan kriget startade. Vad tyska befolkningen har fått genomlida efter WW2 är nästan obeskrivligt. Vet du förresten vad som hände med den tysktalande befolkningen i Polen som var helt oskyldiga efter 1945?

     • Ja, jag vet, men alla kommer ihåg vad som hände i de nazistiska koncentrationslägerna. Tyskarna måste göra dessa brott glömma hela världen.

      Men vad är rent galet är de sju svenska regeringspartiernas uppförande, Sverige har inget att bli förlåtet, ingen associerar Sverige med något brott, så det var inte nödvändigt att vara så generös med invandrare. Istället tog de invandrare från alla tredje världsländer med de resultat vi alla vet.

     • Enligt min mening har japanerna hittat den bästa lösningen, för att hjälpa krigsoffer i sina ursprungsland eller i grannländerna.

 59. Inleder man ett tal som den socialdemokratiska ministern Lena Hallengren med att säga, att vartannat barn som föds idag kommer att bli över 100 år, ja då behöver man inte lyssna längre. Vilken relevans har det i dagens politik och för nästa mandatperiod. Det är ju 25 mandatperioder fram till dess man man kan säga att det var sant.

 60. I Sverige har vi under ett antal år nu haft sju partiers samstämmighet i att det är nödvändigt att ta in människor utan utbildning, språk och förmåga att anpassa sig i detta landet. Dessutom tillåts de att föda tredje, fjärde, femte osv barn som de själva inte kan försörja!! Som grädde på moset har dessa politiker försökt intala vår befolkning att detta inte bara ska ske utan att det också är lönsamt och om man haft invändningar mot dessa lögner har man blivit fascistförklarad. Man utvisar heller inte mördare och våldtäktsmän. Dessa [email protected] har mycket att stå till svars för den 9 september.
  Det verkar som att de flesta länder saknar såna idiotpolitiker som i Sverige går tretton på dussinet.

 61. Redan för 50 år sedan visste man att väldigt många fyrtiotalister skulle avsluta sin karriär i 65 års åldern. detta skulle medföra en viss brist på arbetskraft. Man visste även att födelsetalet i Sverige var lågt,
  vilket skulle leda till en åldrande befolkning o färre arbetande.
  Denna situation skulle aldrig ha inträffat om man tänkt till lite. Och om man för 30 år sedan gjort detta att :
  Ge förstföderskor 200.000 kr i bonus o ytterligare 100.000 kr till andra barnet. Ge gratis utbildning till alla bristyrken INNAN brist uppstår.
  Det finns metoder att förutsäga detta. Det hade blivit betydligt billigare o skapat betydligt färre problem än att importera ”färdigutbildad” personal. Vi hade inte behövt följande problem om våra politiker hade tänkt till åtminstone lite.
  Social katastrof.
  Kulturell katastrof.
  Ekonomisk katastrof.
  Kriminell katastrof.
  Religiös katastrof.

  • Först måste vi kasta ut de som förbrukar våra skattepengar innan vi kan få råd att hjälpa svenska familjer att skaffa fler barn, så det är bara till att börja med transporterna till gränsen med de illegala, ljugasylanter,våldtäktsmän, kriminella, de som väljer sharia lag istället för svensk lag, de som inte vill lära sig svenska och våra seder.

   • Helt rätt. Även en första klass biljett i ett privat plan hade blivit billigare än att behålla kriminella o snyltare här.

 62. Så länge de etablerade politikerna anser att ett land hela tiden måste ”gå framåt” med betoning på ekonomi, omsättning och konsumtion så kommer ingenting att bli bättre. Finns bara ett sätt att lösa ”problemet” med den åldrande befolkningen på och det är att anpassa landet till detta genom att uppmuntra barnafödande. Stimulera de unga svenskarna till att bilda familj med tex. skattelättnader och valfrihet vad gäller att gå hemma med sina egna barn. Hjälp också till med egen bostad och annat nödvändigt. Höj status för de föräldrar som väljer att ta hand om sina egna barn och gör detta pensionsgrundande.

  Viss ja, glömde ju att politikerna är för korkade att inse detta så därför kommer ingenting att förändras.

  • Verkligheten är ju att vi måste jobba längre, folk har så förbannat svårt att inse detta. Om vi hela tiden gör framsteg inom medicin och därmed lever längre o längre, eller jag kanske ska säga hålls vid liv längre o längre, så måste vi även jobba för det. När man satte 65 års gräns för pensionen så var medellivslängden densamma, hur förväntar man sig att det ska fungera med 65 år när medellivslängden ökat med snart 20 år? Speciellt då dom 20 åren blir dyrare och dyrare iom mer avancerad behandling m.m. Pension vid 75 år är bara början.

   • Reinfeld ville att svenskarna ska gå i pension vid 75 års ålder. I Pajala lever männen till just 75 år i snitt så jag undrar just hur han tänkte där?! Satan vad less pajalagubbarna ska vara!

  • Det är få länder i världen som slår Sverige när det gäller att uppmuntra barnafödande. Rekordlång föräldrapenning och VAB. Både VAB och föräldrapenning är pensionsgrundande. Kan du ge något exempel på land som har bättre förutsättningar?

  • Svenska kvinnor har sedan länge valt att förverkliga sig utanför hemmet med påföljande låga födelsetal. Att muslimer ska råda bot på detta är uträknat och klart.

   • När Vi får Politiker som förstår att ett Svenskt Barn är GULD värt, och att det är ett Företag stt uppfostra densamm till en god

 63. som boende (flykting.. ? ) så önskar man att man på nått sätt kunde hjälpa till o stoppa allt som heter invandring (eller turism för den delen) från alla mena länder.
  jag gör allt jag kan för att berätta om hur det ser ut i ”sverige”

 64. Japanerna har inte låtit sig kidnappas av globalistoligarkerna. De fattar vad agenda 2030, Kalergiplanen och Barcelonaavtalet innebär.
  Löfven Merkel och Macron struntar i det å andra sidan.

 65. Förr var Sverige ett land andra länder kunde hämta inspiration i från
  Idag är Sverige på dekis och ett skräckexempel för andra länder
  Detta tack vare 7-kommunistpartiers långvariga totala misslyckanden gång efter gång.
  VI RÖSTAR UT DESSA 7 KOMMUNISTPARTIER 9/9

  SD TAR MAKTEN EFTER VALET 2018

  • Blir tyvärr ingen ändring SD får uppåt 30% men alla puckopartierna går ihop sej o kör vidare mot avgrunden, och Annie blij statsministej

 66. USA och nu Japan, båda högt utvecklade västländer, använder nu Sveriges statsledningars galenskap när det gäller invandring som varnande exempel på hur dessa raserat landet Sveriges både struktur och kultur.

  De kunde dock även nämna att det är inte alla svenska politiker/partier som är ansvariga för denna katastrof.

  Det är specifikt Fredrik Reinfelt/M och hans anhang och sist Stefan Löfven/S och hans anhang som stått för förstörelsen.

  Fredrik Reinfelt/M är arkitekten bakom dessa utanförskapsområden dit svensk polis och övrig blåljuspersonal inte kan komma utan att riskera liv och lem när ”lokalpolisen” i dessa områden kommenderar ut sina trupper till anfall mot ”intränglingarna”.

  Dessa områden finns nu över hela Sverige och riskerar att kasta ut hela landet i ett slags ”inbördeskrig” där det svenska majoritetssamhället står emot olika etniska grupperingar som asylinvandrat och som sedan kräver att få leva som de levde i de länder de säger sig ha ”flytt” ifrån.

  De vill helt enkelt bilda ett nytt ”land” inne i Sverige där svenska lagar, regler, sedvänjor och kultur inte gäller.

  Högst på barrikaderna för detta står den nu absolut största s.k ”minoriteten” i Sverige, muslimerna, som redan mutat in vissa områden i Sverige där man kan titta i månen efter att hitta en svensk och där självutnämnd muslimsk lokalpolis ser till att muslimska levnadsregler efterföljs och att allt svenskt överhuvudtaget aktivt motas bort.

  Både USA och Japan gör rätt i att dra öronen åt sig när de ser det svenska skräckexemplet.

  Sverige har istället för att tänka efter låtit okontrollerade floder av migranter varav majoriteten utgörs av ekonomiska migranter, oftast analfabeter och lågutbildade, från Mellan-Östern och Afrika, strömma in i landet för att i först efterhand fundera på om de behövs i Sverige överhuvudtaget och om så till vad.

  Därför står nu Sverige med ”Svarte Petter” i form av mängder med invandrare som landet aldrig behövt men som trots det kallas av politiken för ”nödvändig arbetskraftsinvandring”. Dessa invandrare lämnas i sticket i ”bidragssystemet”.

  Invandring till vilka arbeten?

  I Sverige finns t.ex inga arbeten för analfabeter och knappast till lågutbildade heller. Sveriges arbetsmarknad är högkvalificerad men ändå låter man individer i andra ändan av arbetsmarknaden utgöra majoriteten av invandringen.

  Man brukar säga att ”Dum går först”.

  Sverige har gått först när det gäller okontrollerad invandring varför ovanstående kan appliceras på de svenska statsledningar som tillåtit det hela.

  Samma statsledningar har samtidigt som denna för landet negativa process pågått utpekat hela sin egna befolkning som ”barbarer” och ”rasister” vars ”plånböcker” minsann skall öppnas med tvång via skatten för att finansiera den okontrollerade invandringen.

  Inte konstigt då att det nya partiet Sverige-Demokraterna, som motsätter sig denna svartmålning av folket och motsätter sig den okontrollerade invandringen, har vind i seglen.

  Hoppas vinden är stark nog för att leda till kraftigt ökad politisk makt i Sverige för SD med möjlighet till att omforma den okontrollerade invandringen till en kontrollerad sådan.

  För in/ut-vandring är en del av ett lands dynamiska utveckling men den skall vara kontrollerad av det mottagande landet, inte av migrantströmmen.

  • Håller med dig Några länder som stått emot diverse påtryckningar om mångkulturell framtid i Europa typ Polen ,Tjeckien ,Ungern har också använt Sverige som varnande exempel. Dom kan i nuläget luta sig tillbaka och titta på förfallet och nermonteringen av Sveriges välstånd

 67. Om mångkulturell migration är bra, då borde det vara lika bra med återvandring, migration säger ju inget om i vilken riktning.

 68. Självklart och helt naturligt att Japan inte vill ha samma negativa utveckling som Sverige. Det är bara 7-klöverväljarna och medieetablissemanget som tycker att samhällsutvecklingen i Sverige är helt fantastiskt underbart.

 69. Det är inte bara Japan som har sverige som avskräckande exempel. Andra länder där jag varit och sverige används som avskräckande exempel; USA, UK, Polen, Tjeckien, Australien, Italien, Thailand, Filippinerna, Slovenien. Jag är ganska säker på att sverige har gått från föredöme till skräckexempel i andra länder också…och så tror klöver7 att sverige är beundrat i omvärlden😂

 70. Den enda stora frågan är: vill man betala för, lida av och se jorden bli en sämre plats på alla tänkbara sätt på grund av för att något som heter islam finns eller vill man inte det…

  • 1,2 miljarder muslimer finns på världen. Inte ens en promille är idioter.
   Vad tänker du göra?
   Jag vet vad jag skulle göra.

    • I min mening…
     Det handlar inte bara om de få ”idioterna” utan om vilken effekt islam har på mänskligheten i stort…

    • Islam finns och kommer att finnas i framtiden. Idioterna inom Islam däremot kan gärna försvinna – men hur.
     Min bestämd åsikt att detta är en uppgift för Islam och inte västvärlden. Det är Islam som ska städa inte vi.
     Däremot det är vi som ska stoppa Islam från den organiserade invasionen då idioter inom Islam skickas till Europa av andra idioter.

 71. VI ÄR vårt Land Är ett
  S K R Ä C K E X E M P E L ute i hela Världen, tack vare 7 klövern………..!!!

  Hur många ggr skall det sägas innan Svenska Folket får in det i Skallen….!

  Jag SKÄMS som Väljare och jag tycker synd om mina Förfäder som blev så totalt duperade och desinformerade så dom Röstade på dessa Ryggdunkande Partier som drev samma Politik på en LÖGN…!!

  Att det dom Byggde Upp under svåra förhållanden och därtill dåliga Löner för sina efterlevande skulle DRÄNERAS pga Massinvandring på sikt av samma Politiker i samma Partier, kunde dom nog Aldrig tänka sej….!!

  Ett SVEK som heter duga och som Vi ser och förstå av Individer idag som var Med och idag suger på ramarna och med öppna ögon ser Förfallet av sitt bygge av Landet SVÄRIGÄ …..!!!

  Att höra att VI Svenskar och SVÄRIGÄ är ett Skräckexempel pga den Politik som förts i Landet Måste vara det Mest FÖRNEDRANDE för varje Lagom väluppfostrad Svensk!!

  • Jag skäms numera för att säga att jag är svensk när jag är utomlands. Jag tycker inte heller om de medlidande blickarna jag får från folk som vet att jag är svensk.

  • Löven hånflabbar . Invällarna har ju blivit itutade av dessa löv att de har lika mycket rätt till Sverige. . Svenskars enda rätt är att bekosta sin egen avveckling.

  • Det är lika mycket majoriteten av svenska folkets fel som röstat på 7-klövern glöm inte det.
   Hade hela svenska folket varit emot detta vansinne så hade Sverige heller aldrig haft dessa problem.
   Svårare än så är det inte.

   • Jamen de hade ju inget Alternativ då det begav sej, de är först nu sen nätet och SD stigit fram som förändring kan Ske…!

    • SD har varit ett parti i flera år så den som varit intresserad av inrikespolitiken borde vetat om SD också.

     Den sön 12 aug. 2018 kl 18:43 skrev Disqus :

  • När man växte upp och blev medveten om Sveriges förtjänster, ja då kände man sig stolt över vårt land. När man sedan gjorde militärtjänst, då steg känslan för vårt lands suveränitet och man kämpade för 2kr o 50 öre per dag och sedan insåg man vilket bra land man arbetade och betalade skatt i för solidaritetens skull.
   Nu SKÄMS man över vanskötsel och destruktion av vårt en gång så välskötta land. Politikerna i sjuk-klövern kan dra något gammalt över sig och dö hela högen.

 72. Det skulle stå tryckt en varningtext på
  valkortet : Varning för import från mena, det kan medföra död och våldtäkter.
  Statliga Systemet och tobaksbolaget har det bl.a. så varför i det som har garanterat utfall?

 73. Ja de förnuftiga i världen ser faran som 7-klövern utsätter land och folk för här i landet men inte deras väljare…
  Ännu är de i majoritet helt oförlåtligt att skita i vad som sker och bara låtsas som om inget är fel i landet. Undersökning efter undersökning visar att en majoritet vet vad som händer och är oroad inför framtiden men ändå så begraver de huvudet i sanden.

  Vi har bara en dag av verklig demokrati vart 4:e år och det är på valdagen använd den väl.

 74. Och moderaterna skryter med hur invandrarna fixar tänderna för 50 kr och pensionären plundrar dom på 100.000 tals kronor

 75. MP som vill ändra på de fysiska lagarna eller som de redan har gjort, genom att först säga, vi borde använda cyklar och skrota alla bilarna och då borde de också se till att avskaffa vårt lands mångkultur, för på så sätt får vi bort någon miljon bilar per automation.
  Sedan borde de sätta sig på skolbänken och lära sig att Solens fysiska lag måste de fördöma, som har problem med att uppföra sig likadant för jämnan så att vår planet blir idealisk att bo på!
  Alltså vår Sol styr huvuddelen av våra fysiska lagar och då kunde väl Miljöpartiet åka till Solen för att förstå att där är det otroligt hett och om vi blir utav med koldioxiden så dör vår planet!
  Självklart också alla miljöpartister, som vore en dröm att önska, så att vi blir utav med deras vansinniga politik!

  • Det viktigaste för MP är inte bättre miljö som t.ex. kamelskit på gatorna.
   Det enda är att slå mynt av hela miljököret och chockhöja skatter.

 76. Har Japan Merkel eller Löfven?
  Sossarna med ledning av farbror Merkel har bestämt att svenska folket värderar högre välståndet än fosterlandet.
  Att svenska folket hellre säljer ut Sverige till Islam än att avstå från platt TV i varje rum och minst två Thailandsresa per år, senaste bilmodellen och annat gott i livet.
  Vi ska inte ha något land, men vi ska ha lyx – alltså de som har det.

  Men för övrigt vilket välstånd vi pratar vi om?
  Vårdköerna? den förlamade rättsväsendet, äldrevård, skola?
  Som mycket annat är detta är också en väl inarbetad myt.
  Här är några exempel på verklig välstånd från verkliga länder:
  Gratis tandvård, gratis sjukvård – och med gratis menas noll kr.
  3 års barnledighet med lön, gratis kollektivresor till alla över 65, gratis hemtjänst, pension 14 ggr per år…
  osv.osv.
  Detta är välstånd. Och inte en enda av nämnde länder har sålt sig för välståndets skull.

  • Sverige har ingenting gratis = ingen välstånd.
   För att få det då ska man vara en politiker.Eller sitta på soc bidrag resten av livet.Det sista är inte kul alls egentligen. Men! om du skaffar 10 barn då fungerar det perfekt!

   • Enbart perfekt för muslimerna! Vanl sv som undantagsvis får soc, de flesta sv som numera behöver soc nekas detta, får då så låga bidrag att det inte ens räcker till mat…! Hurra för ”Islam Sv”! 😖

 77. Hoppas att inte japanerna låter dem åka tunnelbana i Tokyo för då blir de Japaner precis som alla inkräktare som åkt T-bana i Stockholm och enligt Åsnan Romson blev Svenskar och fullödiga bidragstagare.

  • Hoppas inte Japanen åkte tunnelbana på sitt besök, för då är han ju i så fall plötsligt en svensk som sprider en dålig sverigebild..

 78. Japan är känd för låg kriminalitet och ärlighet och arbetsamhet, inriktningar som inte går ihop med våra hårt arbetande bidragsturister.

 79. Invandringen och kriminalliteten
  går hand i hand
  dom följer samma uppåtstigande kurva
  men det förnekar 7- dyngans parti
  som vanligt, att dom MÅSTE LJUGA!

 80. Jag åkte tunnelbana i Japan för några månader sedan, så då blev jag nog japan, och trivdes bra i det samhället. Men nu är jag tillbaka och har åkt tunnelbana i Sverige, och däremellan varit ett varv runt i Mellaneuropa och trivdes där också så nu är jag totalt förvirrad. Får väl se efter valet vad jag ska vara.

 81. Helt jävla rätt alltså. Är i Tokyo i denna stund och njuter helt och hållet av bristen på MENA. Kan också konstatera i förbifarten och som exempel att detta är mitt andra besök och att även denna gång så har jag åkt hur mycket tunnelbana och tåg samt rulltrappor som helst. 0% förseningar. 100% funktionella rulltrappor och samtliga så rena att dom nästan blänker. Och då används dom non-stop och till 100% under dagen med tanken på haven av människor. Sedan jämför man med sketna Stockholm då och deras så kallade kommunala transporter. Visst, det är självklart ingen utopi här heller. Jag har sett några hemlösa men då pratar vi om den andel av hopplösa fall som vilken samhälle som helst alltid kommer att ha oavsett hur bra det än är. Men annars så är den generella artigheten och renligheten verkligen något som läker själen hos en. Men så blir det om man har en regering som sätter sitt folk först. Men jaja, jag ska njuta i en vecka till innan man åker tillbaka till en jävla tragedi. Den enda ljusglimten man har är nog valet nästa månad. Tyvärr.

  • Det är patetiskt när Stockholm försöker skryta med sin gamla fula omoderna tunnelbana, med skräp och piss överallt. Bars

  • Ja Japan är verkligen ett föredöme! Är man sedan århundraden tillbaka ett framstående kulturfolk är det minst sagt riskabelt att släppa in sopfolk från Mellanöstern för att ”lösa” de demografiska problemen. En genetisk inblandning I den Japanska befolkningen från detta bruna avskum skulle resultera i den japanska befolkningens och kulturens undergång.

  • Tack för rapporten från en paralel Universum.

   Jag glömmer aldrig en berättelse om japanernas ärlighet i vilken någon lämnat kvar en dyr fotokamera på en bänk och långt senare den fanns kvar att hämta.

   Jag bor i ett lugnare område MEN med zigenarläger i närheten, de kammar igenom vårt område varje dag, jag lämnade cykeln ute för 2 timmar och någon hann ta ner lyset fast min cykel stod bredvid andra, så det var inte lätt att se just den saken men korparna var framme ändå.

 82. Undrar vad han anser om att staten dessutom går in och betalar 80% av lönen för arbetsgivare som anställer nyanlända, vilket sker i Sverige. Snacka om att tränga undan den inhemska befolkningen.

 83. Den feminist-moraliska supermakten har blivit ett avskräckande exempel i hela världen. Hur känns det Margot och mainstream media? Ni som alltid slagit på stora trumman?

 84. Japanerna är ett folk som väljer sunda ledare. Eller V4-länderna.

  Det svensk valets viktigaste fråga är MIGRATIONEN, om svenskarna lyckas återta kontrollen över sitt eget land.
  Annars kommer svenskarna om några årtionden bli en minoritet i sitt eget land i ett hav med muslimer.
  Det enda chansen för svenskarna att få en förändring till stånd är att lägga rösten på SD på alla nivåer.
  Om svenska patrioter fördelar sina röster på olika partier, finns ingen chans att kunna bli starkast!

 85. Stefan Löfven och hans svenska modell, som han är så stolt över, är säkerligen känd över hela världen som skräckexempel. Det är bara i sjuklöverns överhettade hjärnor Sverige är på rätt väg.

 86. sverige har 98% fossilfri el produktion,

  se electricitymap.org, notera gärna tysklands utsläpp av co2 vilka avvecklat kärnkraft, likväl som en del andra länder i närområdet. för mp kommer även de att andas in dessa länders fossila förbränning. mp är en skam och en orealistisk kostnad för att få en bra miljö

 87. Det mest skrämmande är att vi har 7 riksdagspartier som medvetet skapat dessa problem för Sverige, och dom skäms inte utan tänker fortsätta med samma politik om vi ger dom möjlighet.

 88. Tänk att japaner vet mer om Sveriges invandring än va våra inkompetenta politiker vet! Smarta japaner eller korkade svenska politiker?

 89. Varför har det blivit kaos i landet? När man lyssnar på politiker så är det alltid andras fel av något slag.

  Men om man öppnar gränserna på vid gavel utan koll på identiteten och ett stort bidragspaket som väntar de flesta och att det kommit 1 miljon till landet från 2006 till ny genom beslut från Reinfeldt Moderat och MP med god medverkan från övriga 7-klövern.

  Samt att gränserna i stort sett har varit på vid gavel när det gäller införsel av narkotika och sprit sedan vi avskaffade gränskontrollen (EU-inträdet).

  Jag är inte överraskad av den utvecklingen vi ser i samhället idag, är ni?

 90. Sverige är mångkulturellt nu, fine. Låt oss lära leva med det, vilket inte alltid är det lättaste.
  Men se till att rösta SD, för dom är dom enda som seriöst tar tag i att begränsa vidare inflöde, allt annat är så långt ifrån ansvar man kan komma när det gäller landets bästa.det här kan fortfarande gå bra och nysvenskarna kan integrera sig efter några generationer. Men fortsätter massinflödet så finns det inte en chans att det slutar bra.

 91. Hoppas att många lyssnar på nationalekonomen Takaaki Mitsuhashis varningar så att inte Japan förvandlas till samma helvete som Sverige!

 92. Mnja, det är ju skillnad på arbetskraftsinvandring, och diaboliskt planerat folkmord förklätt som ”arbetskraftsinvandring” .

 93. Sverige har blitt et skrekkens eksempel for hele verden, alle fra Trump til Putin og Japan ser på Sverige som et galehus.
  i Norge er begrepet ”svenske tilstander” godt kjent, desverre for oss så er norske politikere nesten like dumme som de svenske.

 94. Det Dagerlind inte tog med är att den ansedda ekonomen är av högerkonservativ art och företräder ingen gemensam syn för Japan.

 95. I VILKET LAND ÄR SVERIGE INTE ETT VARNANDE EXEMPEL? Genom svensk media blir vi matade med den falska bilden att det skulle vara försumbart sällan!

 96. Jag har svårt att förstå varför en minskande befolkning är ett problem.
  När befolkningen minskar så finns det mera resurser åt folket.
  Den åldrande befolkningen dör undan så dom frisläpper resurser som kommer hela samhället till gagn.
  Arbetskraftinvandring är väl bra om det är så länge inte det är frågan om annat än gästarbetare(typ de länder där inte mångfaldspöket regerar).
  Kom ihåg att globalistpacket vill ta död på den vita människan och deras kultur men gärna bevara de ickevitas kulturer för att döva någotslags kollektivt dåligt samvete.

 97. Hoppas verkligen att Japan behåller sin invandringspolitik. Har varit i Japan och brukar framhålla landet som mönsterexempel på hur ren, okrimininell och organiserad en nation kan vara som knappt har någon invadndring alls.

  7-klövern och lydmedia hävdar ju att invandringen berikar när Japan är tydligt bevis på motsatsen. Därför är det Illa om Japan ändrar sin politik så att 7-k kan utnyttja det i sin invandringspropaganda.

 98. Hahahaha… gick i högstadiet i Husby, slutet av 70- och början på 80-talet. Som en svensk landsortsskola!

  Vad har hänt?

  Socialdemokrater och Moderater har varit i regeringsställning, inte kan väl S och M ha förändrat platser som Husby och Sverige?

 99. Det är väldigt enkelt att slippa den utvecklingen som Sverige fått. Det är bara att låta bli att vara så frikostig med medborgarskapet. Ett stort misstag som alla partier är ansvariga för utom SD. SD har blivit nedröstat att alla andra partier efter motion i frågan. Ändå kräver de andra partierna att SD ska ta ansvar för det kaos som vi frivilligt skapat åt oss själva med hänvisning till asylrätten som det är fritt fram att missbruka i vårt land.

 100. Vi kan ge Japan en fin gåva. De kan få Jonas Sjöstedt, en politiker med gedigen erfarenhet från integrationspolitik. Vi kommer ändå att skrota vår integrationspolitik så Sjöstedt kan nog göra mer nytta där.

 101. Det är väldigt viktigt att svenskarna får höra andra folk säga att de inte vill ha vår utveckling.

  Tack samnytt och tack Japan!

LÄMNA ETT SVAR