Med jämna mellanrum rapporterar Samnytt om den kraftigt förändrade bilden av Sverige utomlands, där det på några decennier gått från en närmast utopisk förebild med stark social sammanhållning och trygghet till skräckexempel med mångkultur, islamisering, splittring och en skenande brottslighet med skjutningar och sprängningar utan motstycke. I dagarna var det dags för ytterligare mindre smickrande omdömen om Sverige.
I en artikel i New York Post uppmanar den brittiske journalisten och författaren Douglas Murray amerikanarna att titta på Sverige för att se vilka konsekvenser öppna gränser ger, detta med tanke på hur illegala invandrare fortsätter att strömma in i genom landets södra gräns.
Liksom i Sverige är det enklare att komma till USA som illegal än att göra allt enligt reglerna, och de som tjänar pengar på verksamheten är de kriminella gängen, i det här fallet kartellerna.
LÄS ÄVEN: Sverigebilden utomlands alltmer negativ
Murray skriver om hur Sveriges vänsterregering under migrantkrisen släppte in allt och alla, även de som uppenbart ljög om sin ålder – de så kallade ensamkommande flyktingbarnen. Detta konstaterar han har fått brutala konsekvenser, bland annat i form av ökade sexuella övergrepp och våldtäkter och att Sverige nu har näst flest bombningar i världen bland länder som inte är i krig, bara Mexiko är värre.
Ge bort Samnytt PLUS i julklapp! 🎄🎅
Överraska någon med en prenumeration på Samnytt Plus. Den perfekta julklappen för den som värdesätter ocensurerad journalistik.Detta, menar Murray, möjliggjordes av att politikerna hellre utgav sig för att vara snälla än att ta tag i de verkliga problemen.
Australiensisk tv
I samband med artikeln gästade Douglas Murray också australiensiska Sky News där man bland annat kom in på ämnet Sveriges förfall.
Tysk media
Ytterligare en mörk sverigebild förmedlades i dagarna av tysk media.
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.