Nyligen publicerade SVT Opinion en artikel signerad en person knuten till Judiska församlingen i Stockholm. Artikeln hade rubriken ”Nazism är inte största hotet mot judar” och pekade i stället ut ”det djupt indoktrinerade hatet från en grupp muslimer” som det största hotet. SVT Opinion tvingades dock avpublicera artikeln efter att skribenten och dennes familj utsatts för hot från den utpekade gruppen.

I artikeln riktade skribenten kritik mot att Annie Lööf och media fokuserat på den nazistiska antisemitismen i samband med C-ledarens tal i Almedalen som stördes av ett antal burop från högerextrema. Skribenten ville påtala att det idag inte är den nazistiska hotbilden som judar i Sverige främst lever med utan den från judehatande muslimer.

Besökare på SVT Opinion upptäckte efter ett tag att länken till artikeln inte längre fungerade. I stället visades meddelandet ”Oj, sidan finns inte”. Detta i stället för en förklaring till varför artikeln var borttagen.

När läsare kontaktade SVT Opinion-redaktionen fick de dock bekräftat att det inte rörde sig om något tekniskt fel, utan att artikeln tagits bort och att detta skett på grund av att artikelförfattaren och dennes familj utsatts för antisemitiska hot.

Många undrar nu varför SVT Nyheter inte plockat upp och skrivit om saken i stället för att lägga locket på. Man menar att hotelserna sannolikt skulle ha slagits upp stort på nyhetsplats om de kommit från nazister och att tystnaden nu bekräftar kritiken i den borttagna artikeln. Samhällsnytt söker ansvariga på SVT för en kommentar till detta.