På torsdagen utsattes en tioårig pojke för vad polisen rubricerar som ”ett mycket kränkande” rån vid en busshållplats. Förövarna har inte kunnat gripas men polisen har ändå inte velat offentliggöra några signalementsuppgifter som kan bidra till att de identifieras.

Det var vid 18.30-tiden som den endast 10 år gamla pojken stod vid en busshållplats vid Plintgatan i området Våxnäs i Karlstad då två för honom okända ynglingar konfronterade honom och krävde att han skulle ge dem sina pengar.

När pojken vägrade plundrade ynglingarna hans fickor. De hittade då bland annat en plånbok ur vilken de stal pengar. Beloppet preciseras endast som ”tresiffrigt”. Därefter försvann de från platsen.

En person på platsen hjälpte pojken att kontakta polisen men när en patrull anlände till platsen var rånarna redan långt borta.

Polisen söker vittnen till händelsen som de kallar för ”ett mycket kränkande brott”. Men man vill samtidigt inte gå ut med de signalementsuppgifter man har på förövarna som skulle kunna underlätta identifiering och gripande. Rånarna beskrivs endast knapphändigt som unga män i 15- till 17-årsåldern.

Förundersökningsledare Fabian Wallerström på polisen i Värmland säger till SVT att man kommer att fortsätta höra folk i ärendet och ”vidta de åtgärder som krävs för att ge oss ett bra utredningsläge”. Om och i så fall när någon eventuellt kan komma att delges misstanke för brottet är inget Wallerström vill sia kring.

– Det kan jag inte uttala mig om.

Ytterligare tips kan lämnas till polisen på telefon 114 14.