Internetjättarna hänvisar till att det bedrivits ”organiserat hat” på respektive plattform. Sedan tidigare har även hans Twitterkonto blivit nedstängt.

Det var på tisdagseftermiddagen Facebook och Instagram stängde ned Robinsons sidor. Nedstängningen skedde direkt i anslutning till en film han gjort, “An Exposé of the Fake News BBC”, där han avslöjar hur BBC och den välmeriterade journalisten John Sweeney använder alkohol och manipulationer för att styra intervjuade personer att medverka i BBC:s narrativ med syftet att svartmåla honom.

Denna dokumentär släpptes den 25/2, alltså förrgår och kan ses här:

På Facebook hade Robinson mer än en miljon följare. I ett uttalande säger Facebook att då åsikter uppgår till hate speech som kan skrämma vissa grupper i samhället måste de vidta åtgärder. Man anklagar Robinson för att vid upprepade tillfällen trotsa regler ämnade till att förhindra ”organiserat hat” på plattformen.

LÄS MER: Tommy Robinson berättar om den psykiska tortyren i fängelset

”Tommy Robinsons Facebooksida har upprepade gången brutit mot dessa regler och postat material som använder ett avhumaniserande språk och uppmanar till våld mot muslimer”, heter det.

– När sätta mig i fängelse och försöka döda mig inte funkar, när försöka få mainstreamdokumentärer att förstöra mitt namn med falska anklagelser, har det inte funkat.

– Nu försöker etablissemanget utradera mig från den offentliga sfären – folk kommer att bekämpa denna censur, folk kommer inte att gilla denna censur.

LÄS MER: Spotify, YouTube, Facebook och iTunes i samordnad nedsläckning mot populär konservativ mediesajt

– Du censurerar inte bara mig, du censurerar allmänhetens möjlighet att lyssna på vad jag har att säga. Det här är en total attack på yttrandefriheten som pågår runtom i världen.