Efter att nyligen ha kungjort att han avser ställa upp i presidentvalet 2024 presenterade Donald Trump på torsdagen ett valmanifest för återupprättad yttrandefrihet.

Tidigare president Donald Trump lovade på torsdagen att han kommer att förbjuda den federala regeringen från att använda termen ”desinformation” för att beskriva inhemska tal om han återtar Vita huset. Trump avgav löftet som en del av en bredare yttrandefrihetsplattform.

LÄS ÄVEN: Klart: Trump ställer upp för omval

Trump sa att avslöjandena inifrån Twitter sedan Elon Musks övertagande ”bekräftade att en olycksbådande grupp av djupa staten-byråkrater, Silicon Valley-tyranner, vänsteraktivister och depraverad media har konspirerat för att manipulera och tysta det amerikanska folket”.

– Censurkartellen måste demonteras och förstöras – och det måste ske omedelbart, sa Trump i videon som förväntas vara den första i en rad politiska meddelanden som en del av hans presidentkampanj 2024.

Vidare lovade Trump att en av hans första handlingar som den 47:e presidenten i januari 2025 skulle bli att förbjuda federal polisövervakning av lagligt inhemskt tal.

– Inom några timmar efter min installation kommer jag att underteckna en presidentorder som förbjuder något federal departement eller byrå att samarbeta med någon organisation, verksamhet eller person för att censurera, begränsa, kategorisera eller hindra amerikanska medborgares lagliga tal, sade han.

LÄS ÄVEN: Twitter stängde av Trump – trots att han inte brutit mot några regler

Trump vill även identifiera och avskeda varje federal byråkrat som har engagerat sig i inhemsk censur oavsett vilken organisation de tillhör.