Natten mot söndagen utbröt skottlossning på öppen gata i Helsingborg. De två skottskadade män som påträffades på platsen har nu avlidit.

Det var strax efter midnatt som polisen fick larm om att det sköts skarpt på Tränsgatan i det ”utsatta” och invandrardominerade bostadsområdet Fredriksdal i Helsingborg. När utryckande polispatrull kom till platsen påträffade man två skottskadade män som fördes till sjukhus med ambulans. Deras liv gick emellertid inte att rädda.

Polisen uppger att de två männen är 26 respektive 27 år gamla och bosatta i Landskrona. De sköts enligt uppgift när de befann sig i en personbil. Männens härkomst uppges inte. Det framgår inte heller om de två döda har ett tidigare känt kriminellt CV och i så fall vilket.

Tumult uppstod vid sjukhuset dit de skottskadade förts efter att ett stort antal personer slutit upp där. Polisen tvingades sätta in personal för att återställa ordningen och freda sjukhuspersonalen.

Polispatruller kommer att vara utplacerade i Fredriksdal under hela söndagen, dels för att samla in vittnesuppgifter för den händelse någon i området är beredd att prata med polisen, men också för att öka tryggheten och hantera befarade oroligheter efter dödsskjutningarna.

Skjutningen hanteras som en så kallad särskild händelse. Ingen person har ännu gripits för dådet.

Nattens skjutning är den senaste i raden av ett större antal i år och förra året i Helsingborg som resulterat i dödsfall och allvarliga personskador. I flera fall har skjutningarna föregåtts av storbråk mellan olika grupperingar.