Vid halv ettiden natten mot lördagen fick polisen larm om att en person blivit hotad med pistol av två ungdomar på Kollegiegatan i Malmö. De två ynglingarna, vars åldrar men inte härkomst uppges, kunde med hjälp av en större polisinsats med bland annat helikopter snabbt gripas och är nu misstänkta för försök till grovt rån och vapenbrott.

Strax efter larmet om personrån kom ett nytt larm från samma område om att två ungdomar på moped var i färd med att stjäla en cykel med hjälp av bultsax. Det visade sig vara samma två ynglingar som strax innan försökt råna en 27-årig man på Kollegiegatan.

Polishelikopter sattes in och snabbt kunde den 19-årige mopedföraren gripas. Han är nu misstänkt för antal brott, bland annat grovt rån, vapenbrott, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt drograttfylleri och narkotikabrott/eget bruk.

Den andre ynglingen, 18 år gammal, kunde strax därefter också gripas efter husrannsakan i en lägenhet i Trelleborg. Han är nu misstänkt för försök till grovt rån och vapenbrott.

Polisen tror att de två ungdomarna varit inblandade i ytterligare brott samma kväll, men har inte lämnat ut några uppgifter om vad det mer specifikt rör sig om för brottsmisstankar.