migranter österrike

Bundesheer Fotos, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Ukrainsk flykting misshandlad av nordafrikaner

Publicerad 3/2/2023
Annons

Efter att en grupp migranter, två marockaner och en algerier, blivit inblandade i ett gräl med en ukrainsk kvinna inne på ett asylcenter i den sydvästtyska staden Bensheim började de misshandla kvinnan. En av migranterna slog henne i huvudet med en järnstång.

Misshandeln skedde i samband med ett större bråk på anläggningen med ett 50-tal inblandade. Man kastade stenar och andra föremål på varandra. Privat säkerhetstjänst larmade polis till platsen efter att ha blivit överrumplade av våldet.

LÄS ÄVEN: Ukrainska kvinnornas skräcknatt – somalier tog sig in på boendet: ”Jag är så rädd att jag vill åka hem”

De marockanska gärningsmännen, 16 och 23 år gamla, och en algerier i 16-årsåldern, ska ha gripits av polisen tillsammans med andra misstänkta. En av angriparna skadades under det efterföljande bråket och fördes till sjukhus. Det 44-åriga kvinnliga ukrainska offret, som nyligen hade anlänt till centret, fick också vård.

Byggdes för ukrainare

Boendet byggdes enligt Remix för bara ett år sedan för att hysa upp till 1 000 ukrainare. För närvarande bor ca 750 personer där varav majoriteten dock kommer från Afghanistan, Somalia och Syrien.

Asylcenter i Tyskland upplever rutinmässigt konflikter som leder till allvarliga incidenter. Senast förra månaden skedde flera upplopp vid ett asylcenter i Freiburg, som ofta involverade dussintals män som attackerade varandra med knivar, käppar och järnstänger.

LÄS ÄVEN: 8-årig ukrainsk flicka knivhöggs 74 GÅNGER på flyktingboende

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons