polis

Foto: Håkan Dahlström.

Inrikes

Väktare ihjälskjuten i Kristianstad – gärningsmän på fri fot

Publicerad 1/28/2020
Annons

På måndagskvällen blev en 25-årig man som arbetar som väktare skjuten i centrala Kristianstad. Mannen fördes i privatbil till sjukhus. På tisdagsmorgonen meddelade polisen att mannen har avlidit till följd av sina skador.

Strax efter klockan 22:30 fick polisen flera larm från allmänheten om höga smällar som hörts i området runt Långebro. Samtidigt fick polisen uppgifter om att en skottskadad man anlänt i privatbil till Centralsjukhuset i Kristianstad. Det rapporterar Expressen.

Mannen uppges ha arbetat som väktare men inte varit i tjänst då han sköts.

De extra resurser som polisen fått genom specialsatsningen Operation Rimfrost innebar att mer personal än vanligt fanns tillgänglig – så polisen skickade patruller till både Långebro och sjukhuset.

Långebrogatan konstaterades som brottsplats och ett stort område spärrades av. Kriminaltekniker och en specialsökhund, som kan hitta spår av vapen och hylsor, har undersökt platsen.

Gärningsmännen lämnade platsen till fots

– Vi kunde ganska omgående hitta en brottsplats. Vi har gjort vissa fynd på platsen men jag kan inte gå in på vilka det är, säger Rickard Lundqvist, vid ledningscentralen för polisen i region Syd, till tidningen.

Enligt vittnesuppgifter lämnade gärningsmännen platsen till fots – men ännu är ingen gripen. Avspärrningarna kunde brytas omkring klockan 06 i morse då den tekniska undersökningen var avslutad.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
754Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons