En man i 25-årsåldern hittades på torsdagseftermiddagen skjuten i Vendelsfridsparken i stadsdelen Solbacken i Malmö. Polis hittade mannen efter att flera personer slagit larm och skottlossning på platsen.

Händelsen inträffade strax före klockan 17. Den skjutne mannen fördes i polisbil till sjukhus. Skadorna uppges inte vara livshotande men polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Polisen har inga spår efter förövarna och det framgår inte om den skjutne mannen varit samarbetsvillig med att hjälpa polisen få fast gärningspersonerna. Mannens härkomst uppges inte och det framgår inte heller om han är känd av polisen sedan tidigare.

Enligt uppgift var det många vittnen som såg skjutningen men vad dessa har iakttagit har inte offentliggjorts. Polisen uppger att man gjort frihetsberövanden av ”personer som man vill prata närmare med och tror kan ha uppgifter om det inträffade”. Ingen av dessa förmodas dock ha varit inblandade i själva skjutningen.

Boende i området säger att man inte brukar ha skjutningar just där men att parken används flitigt för knarkförsäljning.

Man skjuten i Malmö även igår
Även igår onsdag sköts det i Malmö, då i Nydala i Malmö. En man sköts vid 14-tiden i en trappuppgång i en fastighet i området. Mannen fick hjälp av kompisar att ta sig in till sjukhusakuten.

Polis ryckte ut till brottsplatsen men kunde inte gripa någon. Ingen på platsen ville initialt heller tala med polisen om att någon skottlossning skett, varför man till att börja med hade svårt att lokalisera i vilken trappuppgång skjutningen ägt rum. Så småningom hittade polisen dock en talbar person som kunde peka ut en port på Lektorsgatan.

Polisen har inte heller lyckats få ur den skjutne mannen eller hans kompisar några användbara uppgifter som kan föra utredningen framåt. Händelsen är rubricerad som försök till mord, även om mannens skottskador uppges vara mindre allvarliga.